FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atentat na Haririja počinjen s više od 350 kilograma eksploziva

BEJRUT, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Više od 350 kilograma eksplozivaupotrijebljeno je u stravičnom bombaškom napadu u Bejrutu u kojem je uponedjeljak poginuo bivši libanonski premijer Rafik Hariri, objavilaje libanonska televizija.
BEJRUT, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Više od 350 kilograma eksploziva upotrijebljeno je u stravičnom bombaškom napadu u Bejrutu u kojem je u ponedjeljak poginuo bivši libanonski premijer Rafik Hariri, objavila je libanonska televizija.

Osim Haririja, u napadu je poginulo još najmanje devetero ljudi, a stotinjak je ozlijeđeno, doznaje se iz bolničkih izvora.

Eksplozija je odjeknula u trenutku prolaska povorke od četiri automobila u kojoj se nalazio i bivši premijer.

Hariri (60) je odmah prebačen u američku sveučilišnu bolnicu u Bejrutu, no jedan djelatnik bolnice rekao je da je u bolnicu već stigao mrtav.

Napad je izveden u zapadnom dijelu Bejruta, neposredno uz obalu mora, u četvrti u kojoj se nalazi nekoliko velikih hotela i banaka, uključujući i sjedište HSBC-a.

Nekoliko libanonskih televizijskih postaja objavilo je da je atentat izveden automobilom-bombom, no ta informacija još nije službeno potvrđena.

Libanonski mediji javili su da su među poginulima i dvojica bivših ministara, no to je u međuvremenu opovrgnuto. Bivši ministar Basel Fleihan u napadu je samo ozlijeđen, dok je bivši ministar Samir Jisr živ i zdrav. Poginuo je i najmanje jedan Haririjev tjelohranitelj.

Eksplozija je uzrokovala goleme materijalne štete, a ulice su prepune pougljenjenih tijela i automobila koji gore. O jačini eksplozije dovoljno govori golem krater koji je ostao u kolniku.

Na mjesto napada stigli su libanonski premijer Omar Karame i brojni zastupnici koji su prekinuli sjednicu parlamenta.

Tijekom dana sastat će se libanonsko Visoko vijeće obrane, kojeg čine šefovi svih sigurnosnih službi, a sastankom će predsjedati libanonski predsjednik Emile Lahud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙