FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovana udruga pružatelja Internet usluga

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Domaći pružatelji Internet uslugaGlobalnet, Iskon, T-Coma i Vipnet osnovali su Udrugu pružateljaInternet usluga s ciljem promicanja i razvijanja internet kulture ipopularizacije tih usluga na hrvatskom tržištu, saznaje se odpredsjednika te udruge Damira Sabola.
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Domaći pružatelji Internet usluga Globalnet, Iskon, T-Coma i Vipnet osnovali su Udrugu pružatelja Internet usluga s ciljem promicanja i razvijanja internet kulture i popularizacije tih usluga na hrvatskom tržištu, saznaje se od predsjednika te udruge Damira Sabola.

Članom udruge može postati svaki pružatelj usluga pristupa Internetu u Hrvatskoj, kaže Sabol napominjući da će udruga kontaktirati sve davatelje Internet usluga i pozvati ih da se učlane u tu udrugu.

Sabol je kazao da će udruga djelovati na područjima poboljšanja sigurnosti na Internetu i edukacije korisnika, zatim liberalizaciji postupka dobivanja domene, za koji misle da je trenutno loš. Naime, pojasnio je da sada tvrtka može imati samo jednu Internet domenu, što onemogućuje razvoj različitih Internet usluga.

Članovi udruge također će među sobom razgovarati o problemima pružatelja Internet usluga i problemima poput pristupa tržištu, ali će promicati i grupne interese udruge, kazao je Sabol. Dodao je udruga želi djelovati i prema državi i smatraju da bi država trebala ukinuti ograničenja u zakonodavstvu i sniziti naknade.

Prema podacima Agencije za telekomunikaciju u Hrvatskoj je 30 tvrtki dobilo dozvolu za pružanje Internet usluga i Internet telefonije (VOIP).

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙