FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deblokiran prilaz kamenolomu, prosvjed obustavljen

BAŠKA VODA/BAST, 15. veljače 2005. (Hina) - Vozači su danas u podne,iako s teškoćama zbog velike hladnoće i snijega, uklonili dva kamionaKomunalnog poduzeća "Gradine" iz Baške Vode što su još od petka biliparkirani na prilaznoj prometnici kamenoloma u Bastu kako bi seonemogućio bespravan izvoz drobljena kamena.
BAŠKA VODA/BAST, 15. veljače 2005. (Hina) - Vozači su danas u podne, iako s teškoćama zbog velike hladnoće i snijega, uklonili dva kamiona Komunalnog poduzeća "Gradine" iz Baške Vode što su još od petka bili parkirani na prilaznoj prometnici kamenoloma u Bastu kako bi se onemogućio bespravan izvoz drobljena kamena.

Deblokiranjem prilazne prometnice kamenolomu u Bastu obustavljen je jučer započet miran prosvjed što je bio najavljen do petka u 24 sata, a u slučaju ponovnog pokušaja izvoza žala ili rudarskih radova u kamenolomu prosvjed će biti nastavljen, kazao je baškovodski načelnik Joško Roščić.

Deblokadu prometnice naredio je Općinski sud u Makarskoj, a deblokirana je u nazočnosti općinskog suca Zorana Antunovića, načelnika Roščića i predsjednika MO Basta Tomislava Staničića, a tomu se nije protivilo ni tridesetak prosvjednika koji su se, unatoč hladnoći i snijegu, okupili na mirnom prosvjedu što ga je organizirao Mjesni odbor Basta i Općina Baška Voda uz potporu mjesnih odbora Krvavica, Bratuša i Promajne.

Vozila su uklonjena s prilazne ceste u nazočnosti nekolicine pripadnika temeljne policije iz Makarske i interventnog voda specijalne policije iz Splita, ali potrebe za intervencijom nije bilo.

Uprava za energetiku i rudarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji dostavili su danas baškovodskoj općini odgovor na upit o kamenolomu u Bastu. U odgovoru je navedeno kako Ured državne uprave u Splitu nije izdao suglasnost za prijenos koncesije za rad kamenoloma, a odobrenje ili rudarska koncesija za rudarske radove ne mogu biti predmet stečajnog postupka. Ujedno, županijskim prostornim planom određeno je zatvaranje kamenoloma u Bastu kao i eksploatacijskih polja koje zatim treba urediti.

Tako se, kazao je Roščić, na zadovoljstvo Bašćana i Baškovodaca napokon zaključuje višegodišnji problem kamenoloma u Bastu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙