FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek: Podržat ćemo Makedoniju na putu u EU i NATO

LJUBLJANA,15. veljače(Hina) - Slovenija podržava i dalje će podržavatiMakedoniju na njezinu putu u Europsku uniju i NATO savez, izjavio jeslovenski predsjednik Janez Drnovšek u utorak nakon susreta smakedonskim predsjednikom Brankom Crvenkovskim koji je doputovao udvodnevni posjet.
LJUBLJANA,15. veljače(Hina) - Slovenija podržava i dalje će podržavati Makedoniju na njezinu putu u Europsku uniju i NATO savez, izjavio je slovenski predsjednik Janez Drnovšek u utorak nakon susreta s makedonskim predsjednikom Brankom Crvenkovskim koji je doputovao u dvodnevni posjet.

Crvenkovski i Drnovšek bilateralne su odnose Skoplja i Ljubljane nakon susreta na Brdu kod Kranja ocijenili prijateljskim i bliskim, a osim o integracijama govorili su o stanju u regiji.

Makedoniji su na putu u Europsku uniju dobrodošla sva iskustva, a posebno iskustva Slovenije koja je u tome bila uspješna, rekao je Crvenkovski.

Na pitanje je li ambicija Makedonije da u EU uđe do 2010. godine realna, Drnovšek je rekao da to najviše ovisi o njoj samoj, prvenstveno o političkoj stabilnosti koja privlači strane investicije.

"Želim Makedoniji da uspije na svom putu jer druga alternativa ne postoji", rekao je Drnovšek na konferenciji za novinare. Na pitanje o mogućem ublažavanju viznog režima za makedonske državljane Drnovšek je rekao da će Slovenija poštovati viznu politiku Europske unije.

Crvenkovski će se u Sloveniji sastati i s premijerom Janezom Janšom, predsjednikom parlamenta Francom Cukjatijem i ljubljanskim nadbiskupom Alojzom Uranom, a u srijedu će završiti posjet obilaskom podzemne špilje u Postojni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙