FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadzor u sjedištu POA-e; HND poziva medije na suzdržanost do konca istrage

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Radna skupina saborskog Odbora zaunutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nastavila je danas obavljatinadzor u Protuobavještajnoj agenciji (POA) kako bi utvrdila je li taslužba nezakonito obrađivala šestero hrvatskih novinara, a Hrvatskonovinarsko društvo (HND) preporučilo je medijima da se suzdrže odpaušalnih zaključaka prije završetka istrage .
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Radna skupina saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nastavila je danas obavljati nadzor u Protuobavještajnoj agenciji (POA) kako bi utvrdila je li ta služba nezakonito obrađivala šestero hrvatskih novinara, a Hrvatsko novinarsko društvo (HND) preporučilo je medijima da se suzdrže od paušalnih zaključaka prije završetka istrage .

Predsjednik saborskog Odbora Ivan Jarnjak rekao je kratko Hini da je radna skupina nastavila drugi dan sa svojim radom, a kad bude gotova izvješće će podnijeti Odboru, a Odbor javnosti.

"Dogovoreno je da se nikakve izjave ne daju dok (nadzor) ne bude gotov", rekao je Jarnjak. "Što su radili (radna skupina) to ćemo vidjeti kad bude gotovo. Oni imaju svoj program rada i po njemu rade", dodao je Jarnjak.

Komentirajući objavljivanje u medijima dijela prezentacije POA-e o navodnoj povezanosti novinara sa stranim obavještajnim službama, unatoč tome što je istraga u tijeku, Jarnjak je ustvrdio da je to stvar Državnog odvjetništva.

Nakon što je šestero novinara jučer prosvjedovalo protiv političko-medijskih manipulacija i etikiranja vezanih uz njihov zahtjev da se istraži čitav slučaj, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) danas je preporučilo medijima da se suzdrže od paušalnih zaključaka prije završetka istrage.

HND je također putem priopćenja obavijestio medije da do objavljivanja zaključaka nadležnog Odbora više neće komentirati slučaj kako se ne bi dodatno zabrinjavalo novinare i javnost.

No, HND će i dalje inzistirati na građanskim i medijskim pravima i slobodama svojih članova koji su bili bili predmetom istraživanja sigurnosnih službi, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙