FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alitalia smanjila gubitak prije oporezivanja

MILANO, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Talijanska zrakoplovna kompanijaAlitalia objavila je da je njezin gubitak prije oporezivanja iizvanrednih stavki u 2004. smanjen na 462,42 milijuna eura, te dapredviđa daljnja poboljšanja svoje izvedbe u ovoj godini.
MILANO, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Talijanska zrakoplovna kompanija Alitalia objavila je da je njezin gubitak prije oporezivanja i izvanrednih stavki u 2004. smanjen na 462,42 milijuna eura, te da predviđa daljnja poboljšanja svoje izvedbe u ovoj godini.

No, operativni su gubici kompanije povećani na 402,45 milijuna eura prema 384,15 milijuna zabilježenih u godini ranije, dok su prihodi istodobno smanjeni na 4,07 milijardi eura s 4,32 milijarde ostvarene u 2003, objavila je kompanija u svojem priopćenju.

U četvrtom je tromjesečju taj zračni prijevoznik uspio smanjiti gubitak prije oporezivanja i izvanrednih stavki na 104,3 milijuna eura prema 150,6 milijuna u istom razdoblju godine ranije, što su u kompaniji obrazložili provedbom programa smanjenja troškova.

Alitalia je objavila da je njezina izvedba u četvrtom tromjesečju pokazala da su nastojanja smanjenja troškova "više nego nadoknadila neuobičajeno povećanje cijena goriva u tome razdoblju".

Za 2005. kompanija predviđa poboljšanje rezultata u odnosu na godinu ranije, no objavila je i da će cjelogodišnji poslovni rezultati vjerojatno pokazati operativni gubitak od 100 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙