FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

50 godina Atlantske plovidbe

DUBROVNIK, 7. veljače 2005. (Hina) - Dubrovačka brodarska tvrtkaAtlantska plovidba, po preliminarnim je podacima, prošle godineostvarila dobit u iznosu od 19,5 milijuna američkih dolara, što je ivišestruko najveća dobit od osnutka tvrtke.
DUBROVNIK, 7. veljače 2005. (Hina) - Dubrovačka brodarska tvrtka Atlantska plovidba, po preliminarnim je podacima, prošle godine ostvarila dobit u iznosu od 19,5 milijuna američkih dolara, što je i višestruko najveća dobit od osnutka tvrtke.

Istaknuto je to na današnjoj konferenciji za novinare Atlantske plovidbe koja ove godine obilježava 50 godina djelovanja.

Govoreći o aktualnom trenutku predsjednik Uprave dubrovačkog brodarskog poduzeća Ante Jerković istaknuo je da su uspješni poslovni pokazatelji rezultat u prvom redu dobrog tržišta, odnosno cijena vozarina, koje su doduše u ovom trenutku u laganijem padu, no unatoč tome i u ovoj godini očekuju se još bolji rezultati posebice zbog već sklopljenih ugovora.

Atlantska plovidba ima 20 brodova, ukupne nosivosti 804 tisuće tona, a u ožujku će dobiti još jedan brod pa će ukupna tonaža biti 850 tisuća, što je najveća nosivost u povijesti tvrtke. Prosječna starost brodova je 15 godina. Na brodovima uvijek ima zaposlenih 350 pomoraca od 700 koliko ih se nalazi na listi, a na kopnu radi 71 zaposlenik.

Dubrovački brodar druga je brodarska tvrtka u Republici Hrvatskoj s ukupnim udjelom 32,4 posto i od Atlanske plovidbe jedino je veća Tankerska plovidba iz Zadra sa 41 posto udjela.

Uz riječku Jadroliniju jedini je brodar u Hrvatskoj čiji svi brodovi plove pod hrvatskom zastavom.

Govoreći o narednim planovima predsjednik Uprave Ante Jerković kazao je kako se u Južnoj Koreji grade dva broda - panamax čija je vrijednost 33 milijuna dolara i bit će gotovi 2007. godine, a u Kraljevici se grade dva plus dva broda namijenjenih obalnoj plovidbi.

Dubrovačka brodarska tvrtka proširila je svoju djelatnost i na turizam pa će tako početkom svibnja biti otvoren obnovljeni hotel Imperial, u većinskom vlasništvu Atlantske plovidbe, a u tijeku su pripreme za obnovu hotela Grand na Lopudu također u vlasništvu te tvrtke. U oba će hotela biti primijenjeni standardi poslovanja svjetski poznatog lanca Hilton, a upravo su to prvi hoteli u Hrvatskoj koji ulaze u taj hotelski lanac.

Jerković je najavio ulaganja i u buduću marinu u luci Gruž te u razvoj turističke flote.

Atlantska plovidba osnovala je prošle godine i zrakoplovnu tvrtku koja bi već ove godine trebala imati dva zrakoplova na čarter linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙