FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. veljače 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. veljače 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

SANTA MARIA - Odvjetnici američkog pjevača Michaela Jacksona, optuženog za zlostavljanje djece, žele kao svjedoke na suđenju pozvati brojne američke pjevačke i glumačke zvijezde poput Elizabeth Taylor, Diane Roos i "Backstreet Boy-a" Nicka Cartera. Jacksonov odvjetnik Thomas Mesereau u ponedjeljak je na suđenju u Santa Mariji pročitao listu osoba koje želi pozvati na svjedočenje. Pjevač Stevie Wonder, voditelj popularnog talk-showa Larry King i muzički producent Quincy Jones također su na toj listi, kao i Jacksonova bivša supruga Debbie Rowe te mladić koji je Jacksona optužio da ga je seksualno iskoristio 1993. Suđenje je u ponedjeljak počelo odabirom porote - između 250 kandidata odabrat će se 12 porotnika i osam mogućih zamjena. Sudski 'ekspert' za porotu Beth Bonora izjavila je da i obrana i tužiteljstvo moraju biti vrlo pažljivi oko odabira porotnika. Ona je objasnila da bi među njima mogao biti poklonik koji ne želi povjerovati da je Jackson kriv ili pak netko tko unaprijed misli da je kriv.

WELLINGTON - Jedna trudna Novozelanđanka prodala je svoj "trbuh" kao reklamni prostor za 161 američki dolar, izvijestio je u utorak list Herald. Često joj postavljano pitanje "kada dolazi dijete?" navelo je Julz Thomson iz grada Aucklanda da povjeruje kako je njezin trbuh privlačno i vrijedno mjesto za reklamni pano. Prošloga tjedna, površina njezinog povelikog trbuha u sedmom mjesecu trudnoće ponuđena je na Internet aukciji. Najviše je ponudio poštanski agent, čiji posao koristi slogan "Poštar uvijek isporučuje". Trudnica će tako do kraja trudnoće, a termin je 18. ožujka, nositi crnu kratku majicu s u bijeloj boji isprintanim sloganom. Thomson je izjavila da je dobila značajnu potporu od drugih trudnih žena, iako je neki optužuju da samo eksploatira svoju trudnoću. "Taj ću novac potrošiti da bi razmazila svoga sina kada se rodi", kazala je.

LOS ANGELES - Michael Coluzzi iz New Yerseya podnio je tužbu protiv proizvođača biljnih pilula za povećanje penisa Alzare LLC-a iz Floride, optužujući ih da su reklamirali proizvode koji nisu ispunili njihova obećanja. U dva slična slučaja tužbe su podnesene prošle godine u Coloradu i Ohiou protiv proizvođača biljnih lijekova VigRx i Enzyte koji su također tvrdili da mogu povećati duljinu i opseg penisa. Sve tri tužbe čekaju na usvajanje i predstavljat će više od milijun podnositelja sličnih tužbi. U zadnjem slučaju od 21. siječnja, Coluzzi u tužbi državnom sudu tvrdi da je platio 59.95 dolara za 30-dnevnu dozu pilula Alzare, ali da "nije doživio nikakvo povećanje penisa", a nije uspio dobiti ni povrat tog novca od proizvođača pilula. Proizvođači za Alzare pilule jamče da se rezultati moraju pokazati već unutar jednog tjedna i tvrde da je čak 95 posto uspješnih rezultata zabilježeno kod 100 tisuća muškaraca koji su uzimali te pilule.

WASHINGTON - Odbacivanje pušačkih navika može produljiti život, čak i uz bolesna pluća, pokazalo je istraživanje američkih i kanadskih znanstvenika. Utvrdili su da je gotovo prepolovljena smrtnost među strastvenim pušačima srednje dobi koji su prestali pušiti uz pomoć programa za suzbijanje pušenja. "Mislim da većina ljudi zna da je pušenje štetno, ali nisu svjesni koliko je njihov život kvalitetniji kada prestanu pušiti", rekao je u priopćenju dr. Robert Wise sa sveučilišta Johns Hopkins u Baltimoreu. Wise i kolege proveli su istraživanje na 5.887 osoba od 35. do 60. godine života s kroničnim bronhitisom koji se nisu smatrali bolesnima. Polovica ispitanika bila je uključena u antipušački program sa liječničkim predavanjima, radionicom za promjenu ponašanja i sa žvakaćim gumama s nikotinom. Drugoj polovici samo je rečeno da je pušenje štetno. Nakon pet godina, 22 posto osoba uključenih u program uspjelo je prestati pušiti na dulje vrijeme, u usporedbi sa samo 5 posto onih koji nisu imali nikakvu pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙