FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT-ova isprika zbog neprimjerena prijevoda "Schindlerove liste"

ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija izvijestilaje danas da je od distributera filma "Schindlerove liste", pariškogUreda tvrtke NBC Universal TV, dobila pisanu ispriku zbog neprimjerenaprijevoda koji su dobili kao integralni dio filma, emitiranog 28.siječnja.
ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija izvijestila je danas da je od distributera filma "Schindlerove liste", pariškog Ureda tvrtke NBC Universal TV, dobila pisanu ispriku zbog neprimjerena prijevoda koji su dobili kao integralni dio filma, emitiranog 28. siječnja.

Na film oskarovca Stevena Spielberga reagirali su javnost i mediji nakon emitiranja na HTV-u zbog prijevoda koji je "vrvio srbizmima". Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer izjavio je tada jednom od dnevnih listova u Hrvatskoj kako je redatelj uvjetovao emitiranje filma svojim prijevodom.

Roemer u današnjoj obavijesti javnim glasilima (Isprike zbog titla "Schindlerove liste") pak ističe da su u vezi s tim prijevodom "istragom utvrdili i pogrješke našeg uredništva, koje nije reagiralo na vrijeme".

"Na HRT-u smo svjesni svojih obveza u poštivanju hrvatskoga jezičnog standarda u programima koje emitiramo i ispričavamo se gledateljima zbog tog propusta. Nastojat ćemo da se takve pogrješke više ne ponove, uključivo i prilagodbu prijevoda za iduće emitiranje tog filma", stoji u priopćenju predstavnika HRT-a za odnose s javnosti Janosa Roemera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙