FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina objavila informacije o sudbini 56 političkih zatvorenika

PEKING, 8. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Kina je po prvi putadobrovoljno objavila informacije o 56 političkih zatvorenika, međukojima su špijuni za neprijateljski Tajvan i Tibet, koji jesu ili ćeuskoro biti pomilovani, objavila je u utorak udruga za zaštituljudskih prava.
PEKING, 8. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Kina je po prvi puta dobrovoljno objavila informacije o 56 političkih zatvorenika, među kojima su špijuni za neprijateljski Tajvan i Tibet, koji jesu ili će uskoro biti pomilovani, objavila je u utorak udruga za zaštitu ljudskih prava.

Zatvorenici iz 11 provincija pušteni su na uvjetnu slobodu, kazne su im smanjene ili će uskoro biti pomilovani, objavila je na svojoj internetskoj stranici udruga Dui Hua sa sjedištem u San Franciscu.

"To je prvi put da je Peking objavio informacije o velikoj skupini političkih zatvorenika za koje Zapad nije znao", rekao je izvršni direktor udruge John Kamm.

Objava informacija o njihovoj sudbini dogodila se uoči godišnjeg zasjedanja UN-ove komisije za ljudska prava u Ženevi.

Europska unija razmatra ukidanje sankcija na uvoz oružja Kini, koje su uvedene nakon što je vojska 4. lipnja 1989. godine u krvi ugušila studentske prosvjede na Trgu nebeskog mira u Pekingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙