FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja izrazila potporu Iranu, želi bolje odnose

SEUL, 11. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je u četvrtakobjavila da posjeduje nuklearno oružje, Sjeverna Koreja je uputilaporuku solidarnosti Iranu u trenucima kad je pažnja Sjedinjenih Državausmjerena na nuklearne programe tih dviju država.
SEUL, 11. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je u četvrtak objavila da posjeduje nuklearno oružje, Sjeverna Koreja je uputila poruku solidarnosti Iranu u trenucima kad je pažnja Sjedinjenih Država usmjerena na nuklearne programe tih dviju država.

Sjeverna Koreja je u četvrtak objavila da posjeduje nuklearno oružje, te je najavila prekid šesterostranih nuklearnih pregovora zbog "agresivne politike Sjedinjenih Država".

Službena sjevernokorejska novinska agencija objavila je u petak da su dvojica visokih sjevernokorejskih dužnosnika poslala poruke Iranu povodom 26. obljetnice Islamske revolucije.

"Iranska vlada i narod postigli su velik uspjeh u obrani tekovina Islamske revolucije i izgradnji neovisnog i naprednog Irana", navodi se u poruci drugog čovjeka u sjevernokorejskoj hijerarhiji, predsjednika parlamenta Kima Yong-nama.

Premijer Pak Pong-ju poručio je pak da će se "prijateljski i suradnički odnosi dviju zemalja neizbježno produbiti".

Administracija američkog predsjednika Georgea W. Busha sada se suočava s dvije zemlje koje svojim nuklearnim programima otvoreno prkose Washingtonu. Bush je Sjevernu Koreju i Iran ranije svrstao u "osovinu zla", zajedno s Irakom protiv kojeg je 2003. pokrenuo rat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙