FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 13. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 13. veljače 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Amerikanka koja je posljednjih 20 godina bila u komi probudila se i može govoriti, javljaju američki mediji. Sarah Scantlin je imala 18 godina kada je stradala u prometnoj nesreći nakon koje je ostala u poluvegetativnom stanju, svjesna onoga što se događa oko nje, ali bez sposobnosti govora ili kretanja. Otada je smještena u centru za njegu u državi Kansas. Sarahini su roditelji primili telefonski poziv prošli tjedan iz centra za njegu gdje je bila smeštena njihova sada već 38-godišnja kćer. I umjesto da prime poziv vezan za Sarah bio je to poziv od Sarah. "Bok mama" bile su riječi koje je Sarah kazala majci. Liječnici kažu da se Sarah Scantlin oporavlja svakodnevno otkako se probudila. Nemaju objašnjenja za iznenadno poboljšanje njenog stanja.

BERLIN - Njemačka pošta i dalje isporučuje pisma za Adolfa Hitlera iako je taj nacistički diktator mrtav gotovo 60 godina. Njemački mediji ovih su dana objavili da je razglednica adresirana na "Vođu Adolfa Hitlera, Reichstag, njemački parlament, Berlin, Njemačka" upućena s nepoznate lokacije u Engleskoj. Glasnogovornica njemačkog parlamenta potvrdila je da je razglednica stigla na navedenu adresu. Nije, međutim, htjela objaviti ostale pojedinosti.

BRUXELLES - Jedna je žena vrlo lako pronašla svoj mobitel jer ga je kradljivac, sakrivši ga u čarapu, zaboravio isključiti, izvješćuje u subotu agencija Belga, pozivajući se na državno tužiteljstvo u Bruxellesu. Dok je u petak pila piće u bruxelleskoj kavani, žena je odložila mobitel na stol i više nije pazila na nj. Kada je primijetila da je telefon nestao, posudila je mobitel od prijatelja i nazvala svoj broj. Zvuk se začuo za obližnjim stolom, za kojim je sjedio kradljivac koji je mobitel sakrio u čarapu. Policija je privela lopova i predala ga državnom tužiteljstvu u Bruxellesu.

KOUROU - Unaprijeđena raketa Ariane-5 je u ključnoj misiji za europski svemirski program u subotu lansirala u orbitu dva satelita, dvije godine nakon što je prvi pokušaj završio neuspjehom. Kako javlja agencija Reuters, pozivajući se na službene izvore, Ariane-5 je poletjela iz europskog svemirskog centra u Kourouu u Francuskoj Gavajani u 06,03 po lokalnom vremenu (21,03 po GMT-ju). Dvadeset i šest minuta nakon lansiranja satelit XTAR-EUR se odvojio od rakete, a pet minuta poslije odvojio se i satelit SLOSHSAT. Prvi pokušaj lansiranja unaprijeđene Ariane-5 u prosincu 2002. godine propao je kada je raketa promijenila smjer nakon čega ju je uništila Zemaljska kontrola.

VENECIJA - Više Od 400 venecijanskih gondolijera bijesnih zbog zabrane vožnje gondola po noći, stupilo je u štrajk u subotu u znak prosvjeda te su nakratko blokirali Grand Canal. "To je štrajk, ali ne zato jer ne volimo turiste", kazao je predsjednik gondolijerskog sindikata Roberto Luppi. Bijesni zbog zabrane vožnje gondole u kasnim noćnim i jutarnjim satima gondolijeri su prestali voziti i svoje gondole postavili preko cijelog Grand Canala. Luppi je kazao da gondolijeri neće prekinuti svoj štrajk ako gradske vlasti ne dopuste noćnu vožnju koja je branila gondolijerima vožnju turista između 01,00 sat iza ponoći u 10,30 sati ujutro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙