FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HNK-u održan operni bal

ZAGREB, 29. siječnja 2005. (Hina) - Operni bal nazvan "Bal svih balova"održan je večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu.
ZAGREB, 29. siječnja 2005. (Hina) - Operni bal nazvan "Bal svih balova" održan je večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu.

Glavni sponzor toga glazbenog i društvenog događaja, pod motom "Elegancija sa srcem, je VIPnet, a organiziran je po uzoru na Bečki operni bal. Sav prihod od ulaznica namijenjen je školovanju i usavršavanju mladih pjevača pod mentorstvom primadone Dunje Vejzović.

Na balu je bilo nazočno oko 800 uzvanika, a ulaznice su stajale od 188 kuna za stajanje, do 37.000 kuna za ložu s osam mjesta.

U prvom dijelu Opernog bala, pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka, izvedeni su ulomci iz baleta "Labuđe jezero" i "Orašar", a zatim ulomci iz poznatih polki, valcera i opereta Johanna Straussa, F. von Suppea, F. Lehara, te od hrvatskih autora Blagoja Berse. Umjetnički voditelj prvoga dijela bio je Dinko Bogdanić, ravnatelj Baleta HNK-a, te orkestar, baletni ansambl, te baletni i operni solisti Hrvatskog narodnog kazališta.

Drugi dio Opernog bala protekao je u programu Zagrebačke filharmonije, pod dirigentskim vodstvom Berislava Šipuša. Filharmoničari su izveli najpoznatije ulomke iz baleta, polki i koračnica, a u drugom dijelu ulomke iz najpoznatijih baleta Čajkovskog "Labuđeg jezera", "Evgenija Onjegina" i "Orašara".

Za ovu prigodu Hrvatsko narodno kazalište bilo je posebno ukrašeno bogatim aranžmanima, u koje je ukomponirano više od 10.000 crvenih ruža.

Za Operni bal napravljen je poseban podij, a sve događaje publika je mogla pratiti u svim prostorima kazališta putem video zida.

Među uzvanicima bili su predstavnici diplomatskog zbora, hrvatski gospodarstvenici, kulturni i javni djelatnici, a najsrdačnije je pozdravljen najstariji uzvanik, bard hrvatskog pjesništva Dragutin Tadijanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙