FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac u Drnišu: svima jednaki izgledi za školovanje

ŠIBENIK, 11. veljače 2005. (Hina) - Svako dijete u Hrvatskoj mora imatijednake mogućnosti školovanja i cilj ove Vlade je utvrditi nacionalniobrazovni standard, kazao je popodne u Drnišu ministar znanost,obrazovanja i športa Dragan Primorac nakon sastanka s čelnicimaŠibensko-kninske županije, te šibenskih i drniških gradskih vlasti.
ŠIBENIK, 11. veljače 2005. (Hina) - Svako dijete u Hrvatskoj mora imati jednake mogućnosti školovanja i cilj ove Vlade je utvrditi nacionalni obrazovni standard, kazao je popodne u Drnišu ministar znanost, obrazovanja i športa Dragan Primorac nakon sastanka s čelnicima Šibensko-kninske županije, te šibenskih i drniških gradskih vlasti.

Želimo obrazovni sustav izjednačiti u cijeloj Hrvatskoj, pa će Ministarstvo povećati decentralizirane novčane doznake za uređenje i opremanje škola, istaknuo je ministar i dodao kako Hrvatska mora imati kvalitetno obrazovane ljude u svim svojim dijelovima. Ja sam kao ministar obvezan svima omogućiti jednaku priliku za školovanje, a u visokom školstvu na šibensko-kninskom području prednost ima otvaranje veleučilišta u Kninu, te definiranje statusa šibenske Visoke škole za turistički menadžment u okviru zadarskog ili splitskog sveučilišta, kazao je Primorac.

Dodao je kako će u ovoj i idućoj godini Ministarstvo nastaviti opremanje računalima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, pa i na drniškom području. "U tome očekujemo punu suradnju lokalnih vlasti. Mnoge škole u Hrvatskoj po svojoj opremljenosti ne zaostaju za europskim standardima, no pitanje je koliko se i kako ta oprema upotrebljava. Više od tisuću nastavnika u Hrvatskoj trenutačno se školuje za rad na računalima", naglasio je Primorac.

U Osnovnoj školi "Antuna Mihanovića Petropljskog" ministar je uručio novčane bonove od ukupno 11.000 kuna 11 socijalno najugroženijih obitelji s drniškog područja. Riječ je o novcu prikupljenu na tradicionalnom božićnom košarkaškom turniru, što ga je od 23. do 28. prosinca prošle godine priredila Mladež drniškog HDZ-a.

Anti Vuciću (14), koji boluje od dječje paralize, ministar je predao invalidska kolica, dar njemačke tvrtke "Carl Dietz", koja ima pogon u Kijevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙