FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Predstavljena knjiga Tihomira Dujmovića

OSIJEK,10. veljače 2005.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnomkazalištu (HNK) danas je predstavljena knjiga novinara i kolumnista"Glasa Slavonije" Tihomira Dujmovića "Apsurdna vremena".
OSIJEK,10. veljače 2005.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) danas je predstavljena knjiga novinara i kolumnista "Glasa Slavonije" Tihomira Dujmovića "Apsurdna vremena".

Na više od 300 stranica u knjizi, koju je objavila Naklada "Ljevak" d.o.o. sakupljene su kolumne koje je Dujmović proteklih godina objavljivao u "Glasu Slavonije".

Član Nadzornog odbora Medijskog centra "Glas Slavonije" Ivica Šola ocijenio je kako se hrvatski javni prostor izgleda temelji na selektivnoj memoriji, koja pamti samo ono što želi pamtiti, a da Dujmović predstavlja oblik kontrakulture protiveći se memoriji koju zanima samo jedan dio povijesti.

Predsjednik Nadzornog odbora tog medijskog centra Ivica Vrkić rekao je kako je Dujmović shvatio kako se zbivanja i događaji iz 90-ih godina prošlog stoljeća ne mogu u dovoljnoj mjeri objasniti ako se ne shvate zbivanja iz 70-ih godina, dodavši da je Dujmović "pravilno uočio kako se preuveličava uloga Ivice Račana u uvođenju višestranačja u Hrvatskoj".

Dujmović je kazao kako je kolumne u "Glasu Slavonije" počeo pisati nakon što mu je, po dolasku na vlast Račanove koalicijske Vlade, onemogućeno pisanje u "Slobodnoj Dalmaciji", dok, kako tvrdi, zbog pisanja kolumni u kojima je bio kritičan prema Tuđmanovom vremenu nije imao problema.

Ocijenio je kako je dobro što u kolumnama neke ljude podsjeća na njihovu prošlost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙