FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa imenovao Lustigerova nasljednika

VATIKAN , 11. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Pariški kardinalJean-Marie Lustiger prekinut će dosadašnju dužnost i bit ćeumirovljen, a na njegovo će mjesto biti imenovan njegov bivši bliskisuradnik, nadbiskup Toursa Andre Vingt-Trois, izvijestio je u petakslužbeni Vatikan.
VATIKAN , 11. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Pariški kardinal Jean-Marie Lustiger prekinut će dosadašnju dužnost i bit će umirovljen, a na njegovo će mjesto biti imenovan njegov bivši bliski suradnik, nadbiskup Toursa Andre Vingt-Trois, izvijestio je u petak službeni Vatikan.

Osamdesetčetverogodišnji papa Ivan Pavao II. u četvrtak je izišao iz rimske bolnice Gemelli nakon što je ondje proveo deset dana zbog posljedica virusne infekcije. Promatrači smatraju da je ovaj korak dokaz kako u Vatikanu sve normalno funkcionira unatoč Papinim zdravstvenim problemima.

Sedamdesetosmogodišnji Lustiger zatražio je umirovljenje s navršenih 75 godina, no Papa je tada njegov zahtjev odbio. Kardinal ima problema s grlom i vrlo teško govori. Lustiger će zadržati pravo sudjelovanja u izboru novoga Pape, ako se konklava održi prije njegova 80. rođendana u rujnu 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙