FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Monsinjor Lustiger: Papa ne mora biti poput Schwarzeneggera

PARIZ, 9. veljače 2005. (Hina/AFP) - Papa nema potrebu biti poputguvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera da bi svojim primjerompokazao kako je supermen koji vodi Katoličku crkvu, izjavio je usrijedu pariški nadbiskup kardinal Jean-Marie Lustiger za privatniradio RTL.
PARIZ, 9. veljače 2005. (Hina/AFP) - Papa nema potrebu biti poput guvernera Kalifornije Arnolda Schwarzeneggera da bi svojim primjerom pokazao kako je supermen koji vodi Katoličku crkvu, izjavio je u srijedu pariški nadbiskup kardinal Jean-Marie Lustiger za privatni radio RTL.

"Papin je posao provoditi ono što je rekao Krist. On živi na njemu svojstven način, a to je vrlo snažan način, tj. onako kako su svi kršćani od Krista pozvani da žive. Papa nam daje primjer, koji, uvjeren sam, shvaća puno ljudi", ocijenio je kardinal Lustiger.

On je upotrijebio metaforu vezanu za nogomet, kazavši kako "Katolička crkva nije poput nogometnog kluba PSG gdje trenera smjenjujete ako klupski rezultati nisu zadovoljavajući".

Na pitanje novinara zna li hoće li papa Ivan Pavao II. prekinuti svoj pontifikat, monsinjor Lustiger je odgovorio da to "ovisi o njegovoj savjesti". Kardinal je također istaknuo kako Papina bolest nije ni najmanje utjecala na njegove kognitivne funkcije.

"Na čelu Crkve je osoba koja ima zdravstvenih problema, no i slabost može biti znak snage, a to je važan dio poruke koju želi prenijeti kršćanstvo", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙