FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa prebačen u rimsku bolnicu

VATIKAN, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Papa Ivan Pavao II. prebačenje u rimsku bolnicu Gemelli nakon što se njegovo zdravstveno stanjezbog gripe pogoršalo, ali ne nalazi se na odjelu intenzivne skrbi,službeno je priopćeno u srijedu iz Vatikana.
VATIKAN, 2. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Papa Ivan Pavao II. prebačen je u rimsku bolnicu Gemelli nakon što se njegovo zdravstveno stanje zbog gripe pogoršalo, ali ne nalazi se na odjelu intenzivne skrbi, službeno je priopćeno u srijedu iz Vatikana.

U priopćenju stoji da je zbog opstrukcije gornjih dišnih puteva, do koje je došlo zbog gripe, odlučeno da se Papa hitno prebaci u bolnicu Gemelli, u kojoj se i ranije liječio.

"Sveti Otac je u istoj sobi koju je i ranije koristio u toj bolnici. Nije bilo potrebno smjestiti ga na odjel intenzivne skrbi", dodaje se u priopćenju.

Prema prvim priopćenjima vatikanskog Ureda za tisak činilo se da će Papa preboljeti gripu u svome krevetu u Vatikanu, ali oko 23 sata u utorak iz Vatikana je prebačen u bolnicu Gemelli. U toj se bolnici Papa i inače liječio, a u njoj je bio operiran i 1981. godine kada je na njega izvršen atentat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙