FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zakoni o zabrani pušenja utječu na planove za godišnji odmor

BEČ, 10. veljače 2005. (Hina/APA) - Zabrana pušenja utječe naplaniranje godišnjeg odmora, tako da 11 posto Austrijanaca povezujeodluku o mjestu gdje će provesti odmor s važećim zakonima o pušenju,pokazuje anketa instituta Focus.
BEČ, 10. veljače 2005. (Hina/APA) - Zabrana pušenja utječe na planiranje godišnjeg odmora, tako da 11 posto Austrijanaca povezuje odluku o mjestu gdje će provesti odmor s važećim zakonima o pušenju, pokazuje anketa instituta Focus.

Osamdeset posto ispitanika izjavilo je da ove godine namjerava krenuti na put, a četiri posto ispitanika ističe da ne želi putovati u zemlju koja u velikoj mjeri brani pušenje, pokazuje anketa koju je Focus proveo u Austriji krajem siječnja 2005. među 499 ispitanika.

Sedam posto ispitanika upravo je iz tog razloga spremno otputovati u takvu zemlju dok velika većina od 69 posto njih ipak neće odabirati svoje mjesto za odmor u skladu s tim kriterijem.

U skupini pušača, koji čine ukupno 28,3 posto svih ispitanika, 13 posto ispitanika navodi da ne želi provesti odmor u zemlji gdje je pušenje zabranjeno gotovo posvuda.

Mlađi Austrijanci općenito zauzimaju pozitivniji stav prema strožim zakonima o zabrani pušenja pa razmjerno njihovoj mladosti raste i spremnost za odmor u zemlji koja brani pušenje na mnogim javnim mjestima. Takav stav zastupaju i obrazovanije skupine ispitanika, utvrdili su autori ankete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙