FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pušenje zabranjeno svima osim kralju

NEW DELHI, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Kralj Butana, prve zemlje usvijetu koja je u potpunosti zabranila pušenje, priznao je u razgovoruza indijski list da nije prestao pušiti, ali i obećao da će pokušatismanjiti broj cigareta.
NEW DELHI, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Kralj Butana, prve zemlje u svijetu koja je u potpunosti zabranila pušenje, priznao je u razgovoru za indijski list da nije prestao pušiti, ali i obećao da će pokušati smanjiti broj cigareta.

"Neću vam reći koliko cigareta popušim dnevno", rekao je kralj Jigme Singye Wangchuck. "No budući da imam četiri žene, bilo bi mi bolje da prestanem pušiti", dodao je.

Mala himalajska kraljevina sa 734.000 stanovnika postala je prošlog mjeseca prva zemlja u svijetu u kojoj je u potpunosti zabranjena prodaja duhana.

Simboličnom gestom, premijer Yeshey Zimba je u prijestolnici Thimphu u prigodi državnog blagdana spalio gomilu cigareta.

Pušači mogu uvesti u zemlju cigarete tijekom boravka u inozemstvu, ali moraju platiti vrlo visoku carinu. Butanski kralj nije htio reći koliko će kutija cigareta donijeti s puta u Indiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙