FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK,10. VELJAČE

ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 10 veljače.
ZAGREB, 10. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 10 veljače.

ZAGREB - Nastavak 12. sjednice Hrvatskog sabora, raspravom o nekoliko godišnjih izvješća različitih tijela, među kojima je i Izvješće o radu Nacionalnog vijeća za visoku naobrazbu. Sabor bi trebao raspravljati i o Izvješću Financijske agencije, a pred zastupnicima je i Izvješće o radu Vijeća za nadzor energetskih djelatnosti. (Trg Sv. Marka 6, velika vijećnica u 9,30 sati)

ZAGREB - Na redovitoj sjednici Vlade RH razmatrat će se konačan prijedlog uvođenja automatizma po kojem bi se prodajne cijene toplinske energije mijenjale s promjenom cijena goriva. Vlada će utvrditi izmjene u Zakonu o Financijskoj agenciji, nužne za zaživljanje projekta "One Stop Shop", pokrenutog s ciljem da poslovni subjekti na jednom mjestu, brzo i bez nepotrebnih troškova od tijela državne uprave dobiju traženu uslugu. Vladu očekuje i očitovanje o radu Savjeta za prostorno uređenje Države u prošloj, odnosno prvoj godini rada tog tijela. (Trg Sv. Marka 2 u 12 sati)

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetiti će Hrvatski državni arhiv, razgledati radne prostore Arhiva i novoobnovljenu Veliku čitaonicu (11,30) i nazočiti predstavljanju knjige Ive Goldsteina "Židovi u Zagrebu 1918. do 1944." (Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21 velika čitaonica u 12 sati)

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će identifikaciji posmrtnih ostataka ekshumiranih iz masovnih grobnica sa područja Vukovarsko-srijemske, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije (Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, Šalata 11 u 10 sati)

ZAGREB - Primopredaja pet vatrogasnih vozila u Učilištu vatrogastva i civilne zaštite koje je darovala Republika Italija, a preuzet će ih ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić, a predviđena je i izjava za novinare (Ksaver 107 u 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) o inicijativi za izmjene o Zakonu o mirovinskom osiguranju kojima bi se u skladu s Ustavom RH reguliralo pravo na jednaku mirovinu na temelju jednakog radnog staža jednakih doprinosa (Frankopanska 7/I u 10 sati)

RIJEKA - Savez antifašističkih boraca Primorsko-goranske županije i Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke organizirat će prosvjedni skup povodom prikazivanja talijanskog igranog filma "Srce u bunaru" na talijanskoj državnoj televiziji RAI. Na skupu će sudjelovati povjesničari i sudionici NOR-a. (Muzej grada Rijeke, Muzejski trg 1 u 11 sati)

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će svečano euharistijsko slavlje na blagdan blaženika Alojzija Stepinca, (Zagrebačka katedrala u 19 sati)

OSIJEK - Sastanak župana pet slavonskih županija, predstavnika Ministarstva europskih integracija i Hrvatske udruge poslodavaca o prezentaciji procesa pregovora i mogućnosti korištenja sredstava predpristupnih fonmdova EU te iznalaženje načina zajedničkg djelovanja HUP-a i županija u smjeru što učinkovitijeg korištenja potencijala predpristupnih fondova (Poglavarstvi Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 2 u 13 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare ravnatelja Hrvatskog stočarskog centra (HSC-a) Krešimira Kuterovca koji će govoriti o svojoj smjeni (Ilica 101 u 9 sati)

ZAGREB - Svečanost u povodu 15. obljetnice obnove rada Matice hrvatske na kojoj će govoriti predsjednik Matice Igor Zidić, akademici Josip Bratulić i Tonko Maroević i prof. Petar Selem (Strossmayerov trg 4 u 11 sati)

OSIJEK - Osječki zeleni i nezavisni hrvatski seljaci na konferenciji za novinare pod nazivom "Ne trebamo GMO" predstavit će kampanju koju pokreću protv genetski modificirane hrane u Hrvatskoj. Kampanja se između ostalog odnosi na zakonsku zabranu sjetve GM sjemena i uzgoj GM životinja u Hrvatskoj, te osnivanje saveza županija bez GMO-a, kao i kampanju za ekološku proizvodnju hrane u Hrvatskoj (Ured osječkih zelenih, Neumana 2 u 11 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon - 01/ 48 08 600

telefaks - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙