FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon se protivi referendumu o povlačenju iz pojasa Gaze

JERUZALEM, 10. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon ponovio je da se protivi nacionalnom referendumu o povlačenjuiz pojasa Gaze, u intervjuu koji je u četvrtak objavio dnevnikHaaretz.
JERUZALEM, 10. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon ponovio je da se protivi nacionalnom referendumu o povlačenju iz pojasa Gaze, u intervjuu koji je u četvrtak objavio dnevnik Haaretz.

"To bi bio nedopustiv gubitak vremena koji bi za godinu dana odgodio" povlačenje iz pojasa Gaze, ocijenio je Sharon. "Povećao bi se broj poticaja na nasilje i bili bismo prisiljeni živjeti u jednom od najnapetijih razdoblja", dodao je.

Sharon je optužio protivnike povlačenja za "ozbiljno kršenje demokracije". Upozorio je da "deseci ljudi u ministarstvima koriste faxove, računala i mobilne telefone kako bi neprekidno prijetili zastupnicima koji podržavaju povlačenje i njihovim obiteljima".

Kazao je također kako je obećao predsjedniku palestinskih vlasti Mahmudu Abasu da će osloboditi određeni broj palestinskih zatvorenika koji su počinili napade u kojima je bilo žrtava, a koji su već dugo u zatvoru "ako plan povlačenja bude proveden kako treba".

Sharon je reagirao na najavu ministra vanjskih poslova Sylvana Shaloma da će pokrenuti "javnu, parlamentarnu i političku inicijativu za referendum" o povlačenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙