FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski čelnici odobrili povlačenje sa Zapadne obale

JERUZALEM, 3. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski čelniciodobrili su u četvrtak povlačenje snaga iz gradova na Zapadnoj obalite plan oslobađanja palestinskih zatvorenika, što su važni koraciprema uspjehu sastanka na vrhu s Palestincima, planiranog za idućitjedan, rekao je jedan izraelski ministar.
JERUZALEM, 3. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski čelnici odobrili su u četvrtak povlačenje snaga iz gradova na Zapadnoj obali te plan oslobađanja palestinskih zatvorenika, što su važni koraci prema uspjehu sastanka na vrhu s Palestincima, planiranog za idući tjedan, rekao je jedan izraelski ministar.

U sklopu mjera za izgradnju povjerenja što će biti predstavljene u utorak na sastanku u Egiptu, Izrael će izvesti vojno povlačenje u više faza, s položaja oko pet palestinskih gradova i osloboditi "nekoliko stotina" zatvorenika, rekao je taj ministar koji je želio ostati anoniman.

Premijer Ariel Sharon i vodeći ministri u izraelskoj vladi odobrili su mjere izgradnje povjerenja na sastanku u Tel Avivu, a za popodne su predviđeni razgovori visokih izraelskih i palestinskih dužnosnika.

Palestinski su dužnosnici već prije rekli da još ima neslaganja oko broja zatvorenika koji će biti oslobođeni i kriterij aza oslobađanje.

Ministar je rekao kako "nijedan Palestinac okrvavljenih ruku" neće biti oslobođen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙