FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jeruzalem: 130.000 prosvjednika protiv povlačenja iz Gaze

JERUZALEM, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Više od 130.000 ljudiprosvjedovalo je u nedjelju navečer u Jeruzalemu protiv planajednostranog izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze koje premijer ArielSharon želi provesti u 2005. godini, objavila je izraelska policija.
JERUZALEM, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Više od 130.000 ljudi prosvjedovalo je u nedjelju navečer u Jeruzalemu protiv plana jednostranog izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze koje premijer Ariel Sharon želi provesti u 2005. godini, objavila je izraelska policija.

"Početkom večeri više od 130.000 prosvjednika okupilo se blizu Kneseta, rekao je novinarima glasnogovornik izraelske policije.

Vijeće za naseljavanje na Zapadnoj obali i pojasu Gaze koje je pozvalo na prosvjed priznalo je da je "iznenađeno obimom podrške".

Prosvjednici su stigli u 1.300 autobusa, a predviđeno je da će ostati na mjestu skupa barem do ponedjeljka poslijepodne.

"Gospodine premijeru, nemate pravo evakuirati Goush Katif, ako prethodno ne organizirate referendum ili nove izbore", pisalo je na transparentima, a skupine prosvjednika su skandirale "Neka narod odluči".

Zbog tog skupa mobilizirano je oko 2.000 policajaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙