FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benašić: Splitski LS je instrumentaliziran

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS)Zlatko Benašić izrazio je danas žaljenje zbog postupaka i javnihnastupa bivšeg predsjednika splitskog LS-a Ante Tešije i njegovihistomišljenika koji su, kako tvrdi, instrumentalizirani i vođeni izZagreba, odnosno LS-ove struje predvođene Ivom Bancem koja se ne možepomiriti s činjenicom da je na lanjskom stranačkom saboru poražena "donogu".
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Benašić izrazio je danas žaljenje zbog postupaka i javnih nastupa bivšeg predsjednika splitskog LS-a Ante Tešije i njegovih istomišljenika koji su, kako tvrdi, instrumentalizirani i vođeni iz Zagreba, odnosno LS-ove struje predvođene Ivom Bancem koja se ne može pomiriti s činjenicom da je na lanjskom stranačkom saboru poražena "do nogu".

"Tešija i njegovi sljedbenici su instrumentalizirani i vođeni iz Zagreba, ne da bi jačali stranka i liberalizam, već upravo suprotno - da se LS iznutra destruira i u javnosti oblati", stoji u LS-ovu priopćenju koje je potpisao Zlatko Benašić.

Benašić tvrdi da se u nedostatku istinskih argumenata Tešija i drugi služe klevetama, uvrjedama i neistinama izrečenim o vodstvu LS-a.

Na Tešijine tvrdnje da su izdali splitski LS i da je prekršen stranački Statut kad je preko LS-ove središnjice novi predsjednik splitskih liberala postao Miroslav Buličić, Benašić odgovara da su sve odluke središnjih tijela LS-a u vezi sa "splitskim slučajem" donesene jednoglasno i da je poštivana propisana stranačka procedura.

Benašić se osvrnuo i na izjave saborskog zastupnika LS-a Ive Banca u kojima napada LS-ovo vodstvo te ocijenio da njegova, kako navodi, "subverzivna djelatnost protiv LS-a" nije ništa novo jer je i dok je bio predsjednik, "učinio sve da otjera one koji mu nisu htjeli biti marionete".

Ustvrdio je i da je Banac već na početku svog mandata prevario članstvo, prešutjevši činjenicu da se mora vratiti u Ameriku te da je ulaskom u Vladu na listi SDP-a, s kojim LS nema sporazum o koaliranju, ostvario isključivo osobnu ambiciju.

"Svojim je ponašanjem i političkim odlukama uspio srozati ugled LS-a, ali i ostaviti stranci nimalo neznatne dugove", navodi Benašić, dodavši kako umjesto lekcija o liberalizmu u medijima od Banca očekuju da, ako napusti LS, vrati mandat stranci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙