FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

De Hoop Scheffer poziva sve članove NATO-a da pomognu Iraku

BRUXELLES, 9. veljače 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap deHoop Scheffer izrazio je nadu u srijedu da će sve članice Atlantskogsaveza sudjelovati u misiji obrazovanja iračkih snaga sigurnosti kojuje NATO pokrenuo u Iraku.
BRUXELLES, 9. veljače 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer izrazio je nadu u srijedu da će sve članice Atlantskog saveza sudjelovati u misiji obrazovanja iračkih snaga sigurnosti koju je NATO pokrenuo u Iraku.

"Moj cilj je da što ranije, u svakom slučaju do 22. veljače, svih 26 članova Saveza podrže tu misiju uvježbavanja", bilo u Iraku, u inozemstvu, ili financiranjem, rekao je de Hoop Scheffer na konferenciji za novinare nakon sastanka s ministrima vanjskih poslova NATO-a, među kojima je bila američka državna tajnica Condoleezza Rice, ali nisu bili nazočni francuski, njemački, britanski i poljski ministri.

"Vrlo je važno da saveznici sudjeluju u toj misiji u Iraku" i izrazio želju da se o tome donesu odluke prije dolaska američkog predsjednika Busha 22. veljače u Bruxelles na summit NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙