FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lučić pozvao Mehuna da tvrdnje o medijskim lažima uputi Vijeću časti HND-a

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog novinarskogdruštva (HND) Dragutin Lučić Luce pozvao je u današnjem otvorenompismu glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna da svoje tvrdnje o"objavljivanju laži bez konkretnih dokaza" u nekim medijima dopunikonkretnim dokazima i uputi na raspravu Vijeću časti HND-a.
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Dragutin Lučić Luce pozvao je u današnjem otvorenom pismu glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna da svoje tvrdnje o "objavljivanju laži bez konkretnih dokaza" u nekim medijima dopuni konkretnim dokazima i uputi na raspravu Vijeću časti HND-a.

Mehun je jučer u otvorenom pismo predsjedniku HND-a tražio da Sud časti HND-a raspravi "objavljivanje laži bez konkretnih dokaza u tekstovima 'Globusa' i 'Jutarnjeg lista' koji se odnose na optužbe da su visoki policijski dužnosnici financijeri bijega Ante Gotovine".

"Budući da od mene kao predsjednika cehovske udruge koja, kako navodite u pismu, 'uspješno štiti integritet novinarske profesije kada je ona ugrožena od strane državnih ili drugih institucija' tražite da s jednakom mjerom reagiram i u 'slučajevima kada taj integritet narušavaju članovi strukovne udruge', to vas - jer je o konkretnim 'optužbama' riječ - upućujem na Vijeće časti HND-a koje je prema Statutu i Kodeksu časti jedino pozvano rješavati takve slučajeve", ističe danas predsjednik HND-a Dragutin Lučić.

Podsjećajući da je Vijeće časti izabrala Skupština HND-a, Lučić ističe da utjecaj na rad tog tijela nema niti jedno izvršno tijelo, pa tako niti predsjednik.

"Pojednostavljeno rečeno, unutar HND-a posve su odijeljene izvršna od sudbene vlasti, što bi usput rečeno, bilo dobro i za cijelu državu", navodi Lučić.

Mehun u jučerašnjem otvorenom pismu, uz ostalo, navodi da "Globusovi" novinari i urednici - objavivši u prošlom broju "sumanutu konstrukciju 'tajnih službi nekih europskih zemalja'" da su visoki policijski dužnosnici financijeri bijega Ante Gotovine - "nisu samo objavili najpodliju laž nego su nanijeli nemjerljivu štetu MUP-u i njegovim dužnosnicima, i to", piše Mehun, "bez bilo kakve provjere tih navoda kod druge strane, što je jedan od temeljnih postulata objektivna i poštena novinarskog pristupa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙