FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 9. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Članovi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora na današnjoj će sjednici razgovarati o tvrdnjama da je Protuobavještajna agencija (POA), tijekom 2003. i 2004. nadzirala novinare. Petero novinara zatražili su jučer od nadležnih državnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva temeljitu istragu i sankcioniranje odgovornih temeljem navoda iz tjednika "Globus" da ih je POA na čelu s bivšim ravnateljem Franjom Turekom tijekom 2003. i 2004. prisluškivala pod sumnjom da sudjeluju u medijsko-obavještajnoj kampanji protiv Hrvatske.

ZAGREB - Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun poslao je jučer otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva Dragutinu Lučiću u kojem traži da Sud časti HND-a raspravi "objavljivanje laži bez konkretnih dokaza u tekstovima 'Globusa' i 'Jutarnjeg lista' koji se odnose na optužbe da su visoki policijski dužnosnici financijeri bijega Ante Gotovine". Mehun izražava uvjerenost da će Lučić i HND znati pronaći snage i "raskrinkati one u novinarskim redovima koji svojim neutemeljenim, lažnim i tendencioznim pisanjem narušavaju ugled novinarske profesije, te proizvode društveno opasne i za zajednicu štetne 'istine' koje to nikako nisu".

OSIJEK - Rektorski zbor visokih učilišta u Hrvatskoj na jučerašnjoj je sjednici u Osijeku donio odluku da razredbeni ispiti na visokoškolskim ustanovama počnu u srpnju. Na sjednici u siječnju Zbor je najavio mogućnost da se razredbeni ispiti održe u jesen, a predsjednica Rektorskog zbora i rektorica osječkoga Sveučilišta Gordana Kralik izjavila je kako je, ocjenjujući tu problematiku i potrebe Sveučilišta, zaključeno da se razredbeni ispiti održe u srpnju. Rektorski zbor tako je odlučio uzimajući u obzir želje maturanata i javnosti, koja je, u jednom trenutku, bila previše i nepotrebno senzibilizirana, jer Rektorski zbor do sada nije donio odluku, već je na prošloj sjednici samo razmatrao mogućnosti, kazala je Kralik.

ZAGREB -Dvojezično hrvatsko-njemačko izdanje zbirke pjesama "Dugo svjetlo" Theodora Kramera (1897.-1958.), austrijskog pjesnika židovskog podrijetla, predstavljena je sinoć u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu. Knjiga pjesama tiskana je u nakladničkoj kući "Disputu", a priredio ju je i preveo Sead Muhamedagić.

ZAGREB -Knjigu Line Veljaka "Od ontologije do filozofije povijesti" sinoć je predstavio zagrebački nakladnik Hrvatsko filozofsko društvo u zagrebačkoj Židovskoj općini. Knjiga na 185 stranica sadrži 16 eseja u kojima autor ocrtava bitne dimenzije svoga poimanja smisla filozofije. Lino Veljak (1950.) profesor je na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙