FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongres simpatizera Sadama Huseina u ožujku u Berlinu

BERLIN, 13. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Članovi bivše iračke strankeBaas i simpatizeri svrgnutog iračkog diktatora Sadama Huseina želeorganizirati kongres u Berlinu 12. ožujka, doznaje se u četvrtak odregionalnog ureda ministarstva unutarnjih poslova.
BERLIN, 13. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Članovi bivše iračke stranke Baas i simpatizeri svrgnutog iračkog diktatora Sadama Huseina žele organizirati kongres u Berlinu 12. ožujka, doznaje se u četvrtak od regionalnog ureda ministarstva unutarnjih poslova.

Među organizatorima tog kongresa je i jedna ekstremno lijeva skupina iz pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije, a tema kongresa bit će posljedice rata u Iraku i podrška bivšem režimu, navodi ministarstvo.

"Razmotriti ćemo to", rekao je regionalni čelnik ministarstva unutarnjih poslova Ehrhart Koerting na sastanku povjerenstva unutarnjih poslova. Ministarstvo drži da nema nikakve sudske prepreke za održavanje tog skupa.

Berlinske vlasti su u rujnu zabranile organiziranje "prvog arapskog islamskog kogresa u Europi", koji se trebao održati od 1. do 3. listopada, jer su strahovali da bi mogao okupiti pripadnike terorističkih skupina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙