FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TZGZ: Zagreb u 2005. uvrstiti u red europskih metropola

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Strateški cilj zagrebačketurističke politike u ovoj je godini uvrstiti Zagreb u red europskihmetroplola, čemu bi osim stavljanja u funkciju novih infrastrukturnihturističkih objekata trebao pridonijeti i velik broj različitihmanifestacija u Zagrebu, među kojima i šest značajnih svjetskihpriredbi.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Strateški cilj zagrebačke turističke politike u ovoj je godini uvrstiti Zagreb u red europskih metroplola, čemu bi osim stavljanja u funkciju novih infrastrukturnih turističkih objekata trebao pridonijeti i velik broj različitih manifestacija u Zagrebu, među kojima i šest značajnih svjetskih priredbi.

Čulo se to između ostaloga na današnjoj konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici grada Zagreba (TZGZ), na kojoj je njezin predsjednik Vladimir Velnić kazao da će u stvaranju novih turističkih infrastrukturnih objekata veliku ulogu imati Gradsko poglavarstvo. To se posebno odnosi, kako je kazao, na stavljanje u funkciju turističke-smeđe signalizacije u Zagrebu, kao dijela nove opće prometne signalizacije, a čije je restruktiriranje u planu za ovu godinu. Ove se godine u Zagrebu planira riješiti i problematika parkinga turističkih autobusa.

Poseban zadatak Poglavarstva je i, po riječima Velnića, ostvarivanje pretpostavki za izgradnju kongresnog centra, za što se donošenje programa očekuje u veljači.

Direktor TZGZ-a Mario Zmajević kazao je da je u prosincu 2004. u Zagrebu bilo ukupno 29 posto više noćenja nego u istom mjesecu 2003., pri čemu su stranci ostvarili porast noćenja od 30 posto, a domaći od 26 posto.

Kumulativni podaci za cijelu prošlu godini pokazuju pak da je u Zagrebu prošle godine bilo jednak broj turista kao i u 2003., njih 409.569, dok je sa ukupnih 793.786 noćenja zabilježen porast od 2 posto.

Ove se godine u TZGZ nadaju premašivanju lanjskih brojki, čemu bi, kako kažu, moglo pridonijeti i više od 100-ak različitih kulturnih, sportskih i drugih događanja, među kojima je i šest značajnih svjetskih priredbi. Prvo takvo događanje, Svjetski skijaški kup-slalom za žene, održava se u Zagrebu idućega tjedna, 20. siječnja. Osim toga Zagreb će ove godine biti domaćin i Svjetskog prvenstva u kajaku (Jarun-kolovoz), Svjetskog kongresa perinatalne medicine (u rujnu), Svjetskog prvenstva u ribolovu za žene (rujan), Svjetskih korporacijskih igara (listopad) te velikog svjetskog turističkog događaja - SKAL kongresa. Na svim se tim događajima očekuje po više od tisuću sudionika i bar 10 puta više gostiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙