FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael Egiptu objašnjava prekid kontakta s Palestincima

JERUZALEM, 15. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Izrael će poslati dvojicuviših dužnosnika ministarstva vanjskih poslova u Egipat da objasneodluke premijera Ariela Sharona o prekidu svih kontakata sPalestinskom samoupravom nakon napada na kontrolnoj postaji u Gazi,objavio je u subotu Izraelski radio.
JERUZALEM, 15. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Izrael će poslati dvojicu viših dužnosnika ministarstva vanjskih poslova u Egipat da objasne odluke premijera Ariela Sharona o prekidu svih kontakata s Palestinskom samoupravom nakon napada na kontrolnoj postaji u Gazi, objavio je u subotu Izraelski radio.

Ti će se dužnosnici sastati sa šefom egipatskih obavještajaca Omarom Suleimanom i ministrom vanjskih posolva Ahmedom Abu Reitom. Oni će tražiti od Egipta da izvrši pritisak na Palestince da suzbiju gerilsku aktivnost i da ne pristanu samo na prekid vatre koji želi ostvariti novi palestinski predsjednik Mahmoud Abbas.

Izraelska odluka o suspenziji veza s Palestincima donesena je nakon što su trojica Palestinaca napala prijelaz Karni u središnjem dijelu pojasa Gaze u četvrtak navečer i ubila šestero izraelskih civila, a onda su ih ubili izraelski vojnici.

The Washington Post u subotu prenosi riječi jednoga neimenovanog "izraelskog visokog dužnosnika" koji je rekao da je Palestinska preventivna sigurnosna služba "koliko mi znamo, umiješana" u taj napad.

Obustava kontakata podrazumijeva i odgodu sastanka što ga je premijer Sharon planirao održati s Abbasom koji u subotu popodne polaže prisegu kao nasljednik Jasera Arafata. Još nije određen datum toga sastanka, ali pretpostavljalo se da bi se dogodio idućih tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙