FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snijeg u Slavoniji usporava promet

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg i jutros pada u istočnojSlavoniji, usporavajući promet cestom od Županje do Bajakova, a ima gai duž dionice autoceste Novska-Nova Gradiška-Slavonski Brod-Županja.Promet je još uvijek prekinut na cestama Kamensko-Voćin iKutjevo-Orahovica, javio je jutros HAK.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg i jutros pada u istočnoj Slavoniji, usporavajući promet cestom od Županje do Bajakova, a ima ga i duž dionice autoceste Novska-Nova Gradiška-Slavonski Brod-Županja. Promet je još uvijek prekinut na cestama Kamensko-Voćin i Kutjevo-Orahovica, javio je jutros HAK.

Od sinoć sva vozila mogu voziti autocestama Zagreb-Split i Rijeka-Zagreb, isto kao i svim glavnim mostovima na Jadranu.

Starom cestom Rijeka-Zagreb, zbog ugaženog snijega i leda na dionici Zdihovo-Gornje Jelenje, ne smiju voziti kamioni s prikolicom i tegljači. Oni imaju zabranu kretanja i cestama Korenica-Gospić, Gračac-Prezid-Obrovac, te cestom Baćina-Kobiljača.

Djelatnici zimskih službi stalno čiste i posipavaju sve ceste. Na tim cestama manji kamioni i autobusi moraju imati lance barem na pogonskim kotačima, a ostali zimsku opremu.

Na Jadranskoj magistrali ostala je na snazi zabrana prometa duž dionice Senj-Karlobag-Sv. Marija Magdalena i to za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Promet nije dopušten ni cestama Gospić-Karlobag, Bjelopolje-Donji Lapac i Borje-Vrhovine-Zalužnica.

Vozila iznad 7,5 t još ne smiju koristiti cestu Užljebić-Donji Lapac-Doljani.

Pelješka cesta Ston-Orebić otvorena je isključivo za osobna vozila sa zimskom opremom.

Ukinuta je zabrana prometa cestom Bruvno-Mazin-Donji Lapac, pa je ona sad redovno prohodna za sva vozila.

Na Sljeme sa zagrebačke strane mogu zasad doći samo osobna, a sa zagorske strane do Hunjke sva vozila, uz obaveznu zimsku opremu.

Promet graničnim prijelazima, osobito onima u Posavini te GP-om Bajakovo, zbog stanja je kolnika sporiji, a budući da je uglavnom rijedak, nema većih poteškoća.

U prekidu je trajektna linija Split-Rogač. Trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila. Ostali trajekti zasad plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙