FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković i Pupovac s veleposlanikom Wnendtom

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Predsjednici saborskih Odbora zavanjsku politiku Gordan Jandroković i Odbora za međuparlamentarnusuradnju Milorad Pupovac primili su u utorak u radni posjet zamjenikavisokog predstavnika u Bosni i Hercegovini veleposlanika WerneraWnendta, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Predsjednici saborskih Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković i Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primili su u utorak u radni posjet zamjenika visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini veleposlanika Wernera Wnendta, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gordan Jandroković je u razgovoru s veleposlanikom Wnendtom istaknuo tri glavna vanjskopolitička cilja Hrvatske - punopravno članstvo u Europskoj uniji i NATO-u te jednako važno pitanje razvijanja dobrosusjedskih odnosa u regiji, kaže se u priopćenju.

Rekavši da je Hrvatska ispunila sve kriterije za ulazak u europske integracije osim još jednog gorućeg problema - pitanja generala Ante Gotovine - Jandroković je izrazio nadu će to biti riješeno do 17. ožujka ove godine kada će započeti pregovori o pristupanju EU-u, dodaje se u priopćenju.

Kako se navodi u priopćenju, Jandroković je ujedno najavio posjet izaslanstva Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora parlamentu BiH početkom travnja ove godine kada će se otvoriti mogućnost razgovora o svim pitanjima između ove dvije države.

Wnendta je, kaže se u priopćenju, zanimala trenutačno stanje povratka izbjeglica i raseljenih osoba u Hrvatsku. Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac je naglasio da se na tom području "osjeća napredak, no još uvijek pod sjenom starog pristupa, točnije nekih ostataka politike koji se pokušavaju riješiti".

"U otvorenom smo procesu u kojem vjerujemo da će novi val povratnika doći u Hrvatsku. Radi se o mlađoj strukturi i obitelji s djecom", naglasio je Pupovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙