FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Gradištu kod Županje minus 18 stupnjeva

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Gradište kod Županje s izmjerenihminus 18 Celzijevih stupnjeva u utorak u 9 sati bilo je najhladnijemjesto u Hrvatskoj, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Gradište kod Županje s izmjerenih minus 18 Celzijevih stupnjeva u utorak u 9 sati bilo je najhladnije mjesto u Hrvatskoj, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Minus 17 izmjereno je u Daruvaru, Ogulinu i Osijeku, minus 16 bilo je u Karlovcu, a u zagrebačkom Maksimiru minus 13 stupnjeva Celzija.

Bukurešt je s minus 23 Celzijeva stupnja u utorak u 6 sati bio najhladniji grad u Europi. Slijede Graz s minus 19, te Ljubljana i Kijev s minus 12 stupnjeva.

Na rijeci Dravi u Osječko-baranjskoj županiji u utorak su proglašene pripremne mjere obrane od leda. Brod ledolomac će, ovisno o dojavama, krenuti u razbijanje ledenih čepova koji se stvaraju na sprudovima, kod mostova i zavojima rijeke Drave. Zbog niskih temperatura koje će potrajati i sljedećih nekoliko dana očekuje se i proglašenje redovitih mjera obrane od leda na rijeci Dravi. Na Dunavu nema problema s ledom jer ima viši vodostaj i veću propusnu moć.

Iznimno niske temperature utjecale su na povećanu potrošnju plina, a kako bi se izbjegle teškoće u opskrbi INA je smanjila isporuku plina Petrokemiji, HEP-u i DIOKI-ju. Smanjena isporuka plina tim potrošačima potrajat će do zatopljenja.

U ponedjeljak je mjestu Kapljuhu u općini Cetingrad u snijegu nedaleko od svoje kuće pronađena smrznuta 81-godišnja starica Anka Magdić.

U Hrvatskoj će i u srijedu biti vrlo hladno, s jutarnjom temperaturom između minus 20 i minus 15, dok će na Jadranu biti od 0 do minus 5 stupnjeva.

Na otocima i krajnjem jugu temperature će biti nešto više. Najviša dnevna temperatura sutra će biti od minus 10 do minus 5, a na Jadranu od 6 do 11 stupnjeva Celzija.

U Zagrebu će vrlo hladna jutra, s temperaturom od oko minus 14 stupnjeva, biti do četvrtka, kada će postupno zatopliti.

U petak će jutarnje temperature biti oko minus 5, i rast će do kraja tjedna, ističu u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Dnevne temperature će do kraja tjedna također porasti za desetak stupnjeva u odnosu na današnje.

I u Splitu će temperatura do kraja tjedna porasti, tako da bi od petka mogla iznositi oko tri stupnja ujutro i oko 10 stupnjeva po danu.

U Osijeku će također od petka biti manje hladno, kada bi dnevne temperature trebale početi rasti i do kraja tjedna se popeti do 11 stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙