FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Industrijska proizvodnja lani povećana 2,5 posto

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu jeu prosincu prošle godine povećana za 4,8 posto u odnosu na studeni teza 7,5 posto prema prosincu prethodne godine, dok je tijekom cijeleprošle godine porasla za 2,5 posto u odnosu na 2003. godinu.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu je u prosincu prošle godine povećana za 4,8 posto u odnosu na studeni te za 7,5 posto prema prosincu prethodne godine, dok je tijekom cijele prošle godine porasla za 2,5 posto u odnosu na 2003. godinu.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, prerađivačka industrija, koja čini 80,86 posto industrijske aktivnosti Zagreba, prošle je godine zabilježila rast industrijske proizvodnje od 2,1 posto prema 2003. godini.

U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom industrijska je proizvodnja istodobno porasla za 4,4 posto, dok rudarstvo i vađenje bilježi pad proizvodnje za 20,2 posto.

Promatrano pojedinačno, industrijska je proizvodnja lani najviše povećana u reciklaži (za 80,1 posto), štavljenju i obradi kože (44 posto) te proizvodnji duhanskih proizvoda (42,3 posto).

Nasuprot tome, najveći se pad bilježi u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica (za 25,7 posto), proizvodnji uredskih strojeva i računala (21,9 posto) te proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme (15,4 posto).

Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša objavio je i kako je broj zaposlenih u zagrebačkoj industriji prošle godine smanjen u odnosu na 2003. godinu za 1,6 posto, dok je proizvodnost rada porasla za 4,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙