FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: cijene industrijskih proizvoda lani povećane 4,1 posto

ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda priproizvođačima u Zagrebu su u prosincu prošle godine bile u odnosu nastudeni manje za 0,2 posto, a prema prosincu 2003. godine veće za 7,5posto, dok su tijekom cijele prošle godine u odnosu na godinu ranijeporasle za 4,1 posto.
ZAGREB, 4. veljače 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u prosincu prošle godine bile u odnosu na studeni manje za 0,2 posto, a prema prosincu 2003. godine veće za 7,5 posto, dok su tijekom cijele prošle godine u odnosu na godinu ranije porasle za 4,1 posto.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, a promatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, najveće se povećanje u 2004. u odnosu na 2003., i to za 5 posto, bilježi kod intermedijarnih proizvoda, osim energije.

Cijene energije pri proizvođačima su porasle za 2,1 posto, dok su one netrajnih proizvoda za široku potrošnju ostale na razini iz 2003. godine. Smanjenje se bilježi kod kapitalnih proizvoda (za 3,1 posto) te trajnih proizvoda za široku potrošnju (za 1,2 posto).

U prerađivačkoj su industriji cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima lani povećane za 1,2 posto u odnosu na 2003. godinu, dok su u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom porasle za čak 23,8 posto.

Promatrano pojedinačno, najveće, 66,7 postotno povećanje cijena bilježi se u skupljanju, pročišćavanju i distribuciji vode. Najveći pad cijena industrijskih proizvoda pri proizvođačima u odnosu na 2003., pak, zabilježen je u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme, i to za 10,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙