FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Drugu godinu zaredom, Nijemci piju više mineralne vode nego piva, objavile su udruge proizvođača ova dva napitka. Godišnja potrošnja mineralne vode dosegnula je 123 litre po osobi u 2004. godini, šo je za pet litara manje od 2003. godine. Potrošnja piva, koja je u opadanju već nekoliko godina, dosegnula je 2004. godine razinu iz 2003. godine - 117,7 litara po osobi. Tendencija porasta potrošnje mineralne vode objašnjava se klimatskim promjenama.

CHICAGO - Jedan od najmlađih ikad optuženih ubojica, sedmogodišnji dječak koji je bio osumnjičen za ubojstvo djevojčice 1998. godine, dobio je od gradskog vijeća Chicaga dva milijuna dolara kako bi njegova obitelj odustala od tužbe protiv gradskih vlasti. Neimenovani dječak i njegov osmogodišnji prijatelj postali su udarna vijest u državi kada su ih vlasti optužile da su ciglom oborili djevojčicu s bicikla, zadavili ju i potom silovali. Nekoliko mjeseci poslije tužitelj je odbacio optužnicu, jer je u međuvremenu na tijelu djevojčice pronađena sperma i podigao optužnicu protiv pravog počinitelja, koji u zatvoru čeka suđenje.

SAN DIEGO - Međunarodna skupina astronoma otkrila je tri divovske zvijezde u našoj galaksiji - Mliječnom putu - čiji promjer prelazi 1,6 milijardi kilometara, objavljeno je na konvenciji američkog društva astronoma. Te zvijezde, nazvane "crveni divovi", tijela su velike mase koja se približavaju kraju svog životnog ciklusa, ocijenio je Philip Massey s teleskopa Lowell u Flagstaffu u Arizoni, jedan od astronoma koji je vodio istraživanje. Dodao je da su vrlo hladne, svjetleće i izuzetne veličine. To su tri najveće primjećene zvijezde do danas i imaju radijus veći 1.500 puta od našeg Sunca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙