FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska čeka novog Zidanea

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Francuska se ne smije okretatiprošlosti, mi moramo razmišljati o budućnosti da bismo opet bilivelika nogometna nacija - kaže daroviti srednjak Tricolora BenoitPedretti.
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Francuska se ne smije okretati prošlosti, mi moramo razmišljati o budućnosti da bismo opet bili velika nogometna nacija - kaže daroviti srednjak Tricolora Benoit Pedretti.

Nakon što su brojni francuski asovi poput Zidanea, Thurama, Lizarazua i Makelelea, koji su iznimno zaslužni za osvajanje naslova prvaka svijeta 1998. godine, prestali igrati za Tricolore, Francuzi sve slabije kotiraju u svjetskom nogometu. U posljednjih 6 međunarodnih nastupa oni su, naime, samo dva puta slavili pobjedu, a otkako je umjesto Jacquesa Santinija u srpnju 2004. dužnost izbornika preuzeo Raymond Domenech, Tricolori su remizirali sve četiri utakmice pred svojim navijačima.

"Već poslije Eura 2004. na kojemu smo eliminirani u četvrtfinalu rekao sam suigračima i ponovio to našim novinarima da mi, Francuzi, moramo prestati pričati o velikoj generaciji igrača koji su proslavili naš nogomet. Njima svaka čast, ali pričajmo o nama, o sadašanjim igračima i o našoj budućnosti. Pred nama je veliki cilj, odlazak na SP 2006. Ja vjerujem da imamo dobre igrače koji su sposobni daleko dospjeti na natjecanju u Njemačkoj. No, najprije moramo naučiti pobjeđivati na svom terenu. Otkako u momčadi nema Zidanea, svi čekaju nekog playmakera koji će se odvažiti navući Zidaneove kopačke i voditi našu igru poput njega. Osobno mislim da bi se Henry ili Trezeguet morali nametnuti suigračima kao lideri momčadi. Obojica, ili barem jedan od njih. Mi trebamo vođu na terenu da bismo uz njega izrasli u snažnu momčad."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙