FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen štrajk reprezentativaca SAD

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Četiri dana nakon što jeNogometni savez SAD prihvatio sporazum s Udruženjem reprezentativaca,čime je okončan njihov štrajk, američki izbornik Bruce Arena objavioje popis 28 kandidata za sastav momčadi koja uskoro kreće u završnevalifikacije za SP 2006. utakmicom protiv reprezentacije Trinidada iTobaga.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Četiri dana nakon što je Nogometni savez SAD prihvatio sporazum s Udruženjem reprezentativaca, čime je okončan njihov štrajk, američki izbornik Bruce Arena objavio je popis 28 kandidata za sastav momčadi koja uskoro kreće u završne valifikacije za SP 2006. utakmicom protiv reprezentacije Trinidada i Tobaga.

"Predstoji nam veliki rad jer kasnimo s pripremama" - izjavio je Arena, koji ne krije da strahuje od vrlo talentiranih protivničkih nogometaša kojima ne nedostaje iskustva.

Američki reprezentativci nisu imali potpisane ugovore sa Savezom od prosinca 2002. godine kad su zatražili da se na papir stave povećani iznosi koje će dobivati po nastupu u reprezentaciji kao i visinu premija za pobjede.

Savez im je u međuvremenu zaprijetio da će za susret s Trinidadom i Tobagom, prvu od ukupno 10 kvalifikacijskih utakmica u završnoj rundi, izvesti zamjensku momčad sastavljenu od pričuvnih reprezentativnih kandidata.

Savez je sada prihvatio neke zahtjeve reprezentativaca glede povišenja premija i honorara za nastupe, ali je to uvjetovao zahtjevom da igrači do kraja ove godine više neće štrajkovima tražiti usvajanje njihovih zahtjeva.

Sada je pitanje hoće li i koliko od "pričuvnih" igrača Arena zadržati među kandidatima za susret s Trinidadom i Tobagom. Naime, svih 22 igrača "provizorne reprezentacije" su nogometaši koji igraju u klubovima Američke profesionalne lige, a poznato je da su gotovo svi najbolji američki nogometaši angažirani u Europi.

Među pričuvama je samo 9 igrača s više od 10 utakmica u reprezentaciji SAD, dok su osmorica tek prvi put pozvani "pod zastavu".

Nakon sporazuma Saveza i igrača, Arena će sve kandidate iz europskih klubova okupiti poslije njihovih prvenstvenih utakmica koje će odigrati početkom veljače. Jedino ne može računati na Claudija Reynu (Manchester City) i Johna O'Briena (Ajax), koji su ozlijeđeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙