FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava odlaska izvršnog direktora francuskog Carrefoura digla cijenu dionica

PARIZ, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dionice francuskog maloprodajnoglanca Carrefour poskupjele su u četvrtak nakon objava u tisku da ćeizvršni direktor Daniel Bernard odstupiti s dužnosti.
PARIZ, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dionice francuskog maloprodajnog lanca Carrefour poskupjele su u četvrtak nakon objava u tisku da će izvršni direktor Daniel Bernard odstupiti s dužnosti.

Ubrzo nakon otvaranja burze, dionice Carrefoura ojačale su 2,99 posto na 40,69 eura, uslijed napisa u francuskim poslovnim novinama La Tribune da će uskoro biti objavljena promjena u upravi Carrefoura.

Izvršni direktor Daniel Bernard, koji upravlja kompanijom zadnjih 11 godina i drugi čelni čovjek Joel Saveuse stavljeni su u poziciju da napuste kompaniju nakon odluke s posebnog sastanka upravnog odbora.

Kompanija je samo priopćila da je održan sastanak upravnog odbora "kako bi se dogovorili oko organizacije i strukture kompanije", bez detaljnijih informacija. No izvor blizak kompaniji rekao je da će Bernard otići, potvrdivši napise u listu La Tribune.

Brokeri smatraju da francuski maloprodajni lanac i u 2005. čekaju izazovi, prvenstveno vraćanje povjerenja francuskih kupaca u teškim gospodarskim i uvjetima oštre konkurencije, no argumentiraju da je to moguće s novom upravom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙