FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena gospodarska izložba "Histria 2005"

PULA,2. veljače 2005.(Hina) - Dvodnevna tradicionalna 12. gospodarskaizložba hrvatskih proizvođača hrane, pića i opreme "Histria 2005",koja je otvorena danas u Puli, okupila je 170 izlagača iz gotovo svihhrvatskih županija.
PULA,2. veljače 2005.(Hina) - Dvodnevna tradicionalna 12. gospodarska izložba hrvatskih proizvođača hrane, pića i opreme "Histria 2005", koja je otvorena danas u Puli, okupila je 170 izlagača iz gotovo svih hrvatskih županija.

Izložba objedinjuje različita područja proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, od mlijeka i mliječnih prerađevina, pekarstva, proizvodnje meda, vina, sokova, alkoholnih pića i ekološki proizvedene hrane do ostalih područja koja nose promjene u turizmu.

Gost-partner izložbe je Gospodarsko-privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednik pulske Županijske gospodarske komore Šime Vidulin ustvrdio je kako je izložba, od nekadašnjeg malog susreta dobila status reprezentativnog gospodarskog sajma na kojem na jednom mjestu iskustva mogu izmijeniti proizvođači, potrošači ali i sami gospodarstvenici. Podsjetio je da broj izlagača i proizvođača raste iz godine u godinu te da su mnogi proizvodi prvi puta predstavljeni tržištu upravo na ovoj izložbi.

Sve veća promocija ekoloških proizvođača i eko proizvoda dala je poticaj u turističkom gospodarstvu za kreiranje novih i poželjnih segmenata specijalizirane turističke ponude, kazao je Vidulin.

Istarski župan Ivan Jakovčić podsjeća kako se izložba organizira prvenstveno s ciljem okupljanja domaćih proizvođača hrane, pića i opreme sa svrhom povećanja plasmana kvalitetnih hrvatskih proizvoda kroz turističko gospodarstvo.

U sklopu ovogodišnje "Histrie" održat će se prezentacije i degustacije proizvoda, a izložbu prate stručna predavanja o razvoju i trendovima uzgoja tune, baštini i kulturi kao novoj formuli poslovnog uspjeha, novostima u prehrambenom zakonodavstvu kao i perspektivama razvoja kozarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙