FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: sjednica Vijeća Međunarodnoga dječjeg festivala

ŠIBENIK, 22. siječnja 2005. (Hina) - Vijeće šibenskoga Međunarodnogdječjeg festivala (MDF) na današnjoj je sjednici potvrdilo novečlanove i prihvatilo pravila 45. festivala, koji će se održati uŠibeniku od 18. lipnja do 2. srpnja ove godine.
ŠIBENIK, 22. siječnja 2005. (Hina) - Vijeće šibenskoga Međunarodnog dječjeg festivala (MDF) na današnjoj je sjednici potvrdilo nove članove i prihvatilo pravila 45. festivala, koji će se održati u Šibeniku od 18. lipnja do 2. srpnja ove godine.

Na natječaj, koji je bio otvoren do 15. siječnja, stiglo je 16 prijava za dramski program, 10 za lutkarski te 12 za glazbeno-scenski program, a prema pravilima 45. festivala, konačni program bit će utvrđen polovicom travnja. Za službeni program bit će izabrane po četiri predstave.

Za službeni dio ovogodišnjega MDF-a već je izabrano osam ansambala od gotovo stotinu prijavljenih iz 40 zemalja, među kojima su Kanada, Alžir, BiH, Irska, Italija, Izrael, Letonija i Wales, a u neslužbenom programu na trgovima i ulicama nastupit će i ansambli iz Poljske, Brazila, SAD-a i Mađarske.

Među dječjim radionicama, koje su godinama posebna vrijednost MDF-a, ove će godine prvi put biti organizirana radionica za djecu s posebnim potrebama, koju će voditi dvoje umjetnika iz Italije, a svoje sudjelovanje u dramskom programu prijavila je splitska Udruga osoba s cerebralnom paralizom "Srce".

U novom sazivu Vijeća MDF-a, na čijem je čelu šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić, među ostalima su i šibensko-kninski župan Duje Stančić, pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan i predsjednik hrvatskoga centra međunarodne lutkarske udruge Unime Zvonko Festini.

Vijeće MDF-a danas je potvrdilo i festivalske urednike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙