FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: Istra kandidirala 4 projekta u okviru programa SEENET

PULA, 28. siječnja 2005. (Hina) - Predstavnici Istre za sredstva izprograma SEENET za razvoj lokalnih zajednica jugoistočne Europekandidirali su komunalne projekte gradova Rovinja i Pazina i općineBrtonigle te projekt izrade master-plana ruralnog razvoja Istre, rekaoje danas istarski župan Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare uPuli.
PULA, 28. siječnja 2005. (Hina) - Predstavnici Istre za sredstva iz programa SEENET za razvoj lokalnih zajednica jugoistočne Europe kandidirali su komunalne projekte gradova Rovinja i Pazina i općine Brtonigle te projekt izrade master-plana ruralnog razvoja Istre, rekao je danas istarski župan Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare u Puli.

On je sudjelovao u radu konferencije toga programa održane početkom tjedna u Sarajevu u organizaciji Istarska županija i talijanske regije Toscane.

Jakovčić je rekao da bi za provedbu komunalnih projekata Rovinj, Pazin i Brtonigla dobili po 80.000 eura, a Istarska županija 320.000 eura za projekt izrade master-plana.

Projekti bi mogli biti prihvaćeni u svibnju, a ako se prihvati projekt ruralnog razvoja Istre, otvara se mogućnost i za dobivanje sredstava iz europskih fondova kao i za usluge stručnjaka iz Toscane, koja u Europi slovi za lidera ruralnog razvoja.

Program SEENET obuhvaća mrežu od 21 lokalne zajednice zemalja jugoistočne Europe i desetak lokalnih zajednica regije Toscana, a projekte financiraju Toscana i talijanska vlada. Jedan od ciljeva ovog programa je i brže uključenje zemalja jugoistočne Europe u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙