FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor u Karlovcu i Dugoj Resi

KARLOVAC, 12. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednička kandidatkinjaJadranka Kosor obećala je danas u Karlovcu kako će se zauzeti dacijelo to područje i nakon donošenja novog zakona o područjima posebnedržavne skrbi ostane u tom statusu.
KARLOVAC, 12. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor obećala je danas u Karlovcu kako će se zauzeti da cijelo to područje i nakon donošenja novog zakona o područjima posebne državne skrbi ostane u tom statusu.

U Obrtničkoj komori u Karlovcu ona je pred gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina Karlovačke županije te obrtnicima rekla kako će "osim područja stradalih u ratu status posebne državne skrbi proširiti i na područja koja se nisu razvijala iz različitih razloga".

Kosor je posjetila još uvijek miniranu vojarnu Logorište, koja bi već ove godine na poticaj ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Branka Vukelića trebala postati poduzetničkom zonom. Kako je rekao Vukelić, zonu će komunalno opremiti Županija uz pomoć Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, gradova Karlovca i Duge Rese te barilovićke općine.

Poduzetnička zona na 33 hektara otvorit će vrata stranim ulaganjima, domaćim poduzetnicima i nezaposlenim radnicima, a postoji mogućnost da se proširi na ukupno sto hektara i tako potakne razvoj industrije i kooperantskog obrtništva, rekla je kandidatkinja Kosor.

Kad je odlazila iz Karlovca, Jadranki Kosor prišla je Karlovčanka Ana Žalac, zaželjela joj kao ženi da preuzme dužnost predsjednice države te da bude "onakva kakva je bila Margaret Thatcher", na što je Jadranka Kosor rekla: "Hvala, budem."

Gostujući potom na dugoreškom Radiju Mrežnici na novinarski upit što joj je bilo najtužnije i najteže u obnašanju dužnosti ministrice, rekla da je to posjet bolesnim braniteljima u Psihijatrijskoj bolnici u Vrapču u Zagrebu. "Ti su branitelji bili junaci i kao junaci su na prvim crtama bojišnice toliko stradali da za njih Domovinski rat još nije završio. Dok smo se mi nakon ratnih užasa okrenuli budućnosti i imamo perspektivu, oni su još u ratnom užasu i još svaki dan biju svoje bitke, zaboravljeni gotovo od svih", rekla je potresena Jadranka Kosor.

Kosor je u Dugo Resi posjetila i Pamučnu industriju u stečaju, u kojoj se broj zaposlenika u zadnjih desetak godina sa 4500 smanjio na 520. Radnicama je obećala da će bez obzira na rezultat predsjedničkih izbora u okviru svojih ovlasti nastojati pomoći, "jer ta tvrtka vrlo kvalitetno proizvodi i zaslužuje pomoć da se održi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙