FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: predstavljena kreditna linija "Poduzetnik 3%"

PULA, 14. siječnja 2005. (Hina) - Rezultate nove županijske kreditnelinije "Poduzetnik 3%", koja je osigurala kreditni potencijal od 120milijuna kuna za malo gospodarstvo u Istarskoj županiji, predstavio jedanašnjoj konferenciji za novinare u Puli direktor Istarske razvojneagencije Darko Lorencin .
PULA, 14. siječnja 2005. (Hina) - Rezultate nove županijske kreditne linije "Poduzetnik 3%", koja je osigurala kreditni potencijal od 120 milijuna kuna za malo gospodarstvo u Istarskoj županiji, predstavio je današnjoj konferenciji za novinare u Puli direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin .

Riječ je o kreditnoj liniji za malo gospodarstvo za koju su poduzetnici u Istri iskazali iznimno veliki interes pa je u konačnici odobreno 129 zahtjeva u ukupnom iznosu od 123,7 milijuna kuna uz kamatnu stopu koja se kreće od 0,8 do 2,8 posto ovisno o programu, rekao je Lorencin.

Ovom će se kreditnom linijom izravno u Istri otvoriti 532 nova radna mjesta.

Od odobrenih 123,7 milijuna kuna, 94,6 milijuna kuna odnosi se na proizvodnju, 21,6 milijuna kuna na proizvodne usluge, 4,3 milijuna kuna otpada na turizam, dok se 3,2 milijuna kuna odnosi na socijalne i ostale usluge.

Interes poduzetnika bio je iznimno velik, što potvrđuje i podatak da je ukupno zaprimljeno 245 zahtjeva na iznos od 324 milijuna kuna, kazao je Lorencin. Dodao je kako je prioritet dan upravo poduzetnicima koji se bave proizvodnjom.

Po riječima izvršnog direktora Istarske razvojne agencije Borisa Miletića prosječni kreditni zahtjevi u odnosu na prethodne kreditne linije su u velikom porastu i kreću se oko 1,3 milijuna kuna, dok prosječna vrijednost investicija iznosi oko dva milijuna kuna.

(Hina) xdspo yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙