FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana o iračkim izborima

BRUXELLES, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izostanak sunitskihpredstavnika na općim izborima u Iraku koji će se održati 30. siječnja"bio bi katastrofa" za zemlju, upozorio je u ponedjeljak visokipredstavnik EU-a za vanjsku politiku Javier Solana.
BRUXELLES, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izostanak sunitskih predstavnika na općim izborima u Iraku koji će se održati 30. siječnja "bio bi katastrofa" za zemlju, upozorio je u ponedjeljak visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Javier Solana.

"Bilo bi katastrofalno" da suniti nakon izbora ne dobiju svoje predstavnike, kazao je Solana pred Odborom za vanjsku politiku Europskog parlamenta.

"Mislim da Irak neće biti stabilan ukoliko suniti ne budu sudjelovali u procesu. Dakle, ne budu li sudjelovali na izborima, mi i čitav svijet mora poduzeti sve kako bi sudjelovali na izradi novog ustava", kazao je Solana.

Irački suniti, koji su u zemlji u manjini u odnosu na šijite, podijeljeni su na one koji žele odgodu izbora zbog sigurnosnih uvjeta, one koji ne žele glasovati pod američkom okupacijom i na one koji drže da se demokracija protivi Božjim zakonima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙