FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: Pregovori s EU ili prijevremeni izbori

LJUBLJANA, 5. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račanizjavio je u intervjuu objavljenom u subotu da će, odgode li sepregovori s EU-om zbog neizručenja Ante Gotovine, doći do ozbiljnekrize vlasti koja će završiti prijevremenim izborima.
LJUBLJANA, 5. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan izjavio je u intervjuu objavljenom u subotu da će, odgode li se pregovori s EU-om zbog neizručenja Ante Gotovine, doći do ozbiljne krize vlasti koja će završiti prijevremenim izborima.

"Premijer (Ivo) Sanader sve je uložio na kartu uspjeha u Europskoj uniji i (u slučaju neuspjeha) morat će poravnati račune", odgovorio je Račan, predsjednik glavne hrvatske oporbene stranke, u intervjuu ljubljanskom Dnevniku.

Račan je odgovornost za stanje odnosa s Haaškim sudom i Europskom komisijom pripisao sadašnjoj vladi, no istaknuo je da njeno rušenje nije strategija SDP-a.

"To nije naša strategija, ali moramo biti spremni na takav razvoj (događaja). U slučaju da bi opet došli na vlast, Hrvatsku bi zatekli u još težem položaju nego prije pet godina kad smo pobijedili na izborima."

Predsjednik SDP-a rekao je da se, kad je riječ o suradnji s ICTY-em, viskoki predstavnici sadašnje vlasti "ponašaju neprimjereno" i daju "sporne izjave", te tako potiču pitanje njihove vjerodostojnosti povezano s "nasljeđem Tuđmanove politike".

Račan je rekao da "neće biti koalicije SDP-a i vladajuće stranke", te da HDZ i SDP imaju suprotstavljene stavove u glavnim pitanjima unutarnje politike. Osim toga, za sada se ne čini da su nacionalni interesi Hrvatske tako ugroženi da bi takva koalicija i bila potrebna, rekao je Račan u razgovoru za ljubljanski Dnevnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙