FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Siromaštvo i Gotovina zaustavljaju ulazak Hrvatske u EU

RIM, 1. veljače 2005. (Hina) - Tršćanski list "Piccolo" u broju odutorka objavljuje opširan tekst o navodnoj odluci Europske komisije dazaustavi ulazak Hrvatske u Europsku uniju zbog nesuradnje Zagreba sMeđunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivšeJugoslavije, dok u drugom tekstu isti list ističe kako je siromaštvoneprijatelj broj jedan s kojim će se Hrvatska morati sučeliti zaulazak u EU.
RIM, 1. veljače 2005. (Hina) - Tršćanski list "Piccolo" u broju od utorka objavljuje opširan tekst o navodnoj odluci Europske komisije da zaustavi ulazak Hrvatske u Europsku uniju zbog nesuradnje Zagreba s Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, dok u drugom tekstu isti list ističe kako je siromaštvo neprijatelj broj jedan s kojim će se Hrvatska morati sučeliti za ulazak u EU.

List citira izjavu europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna o nedovoljnoj suradnji hrvatske vlade s Haaškim sudom, što će navesti EK na odgodu početka pregovora sa Zagrebom. Prenosi se i kako Rehn drži to upozorenje hrvatskoj vladi važnim i da će navesti Zagreb na izručenje generala Gotovinu sudu u Haagu.

"Hrvatska vlada ima neizravan kontakt s Gotovinom i bila bi u stanju utvrditi gdje se nalazi i prebaciti u Haag ako bi za to postojala politička volja. Ako ne bude nikakvoga napretka od strane Zagreba u tome pravcu, spremni smo odgoditi pregovore za ulazak Hrvatske u EU", rekao je Rehn. List prenosi i izjavu hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji ocjenjuje da ga riječi Rehna ne zabrinjavaju te da je hrvatska hadezeovska vlada stavila sve na kocku ulaska u EU.

No, prema pisanju lista, osim Gotovine, prepreka ulasku Hrvatske u EU je siromaštvo. "Piccolo" prenosi, pozivajući se na podatke hrvatskog Instituta za javne financije, kako Hrvatska ima 25 milijardi dolara vanjskoga duga, da 730 tisuća građana živi s mjesečnim prihodom od 160 eura, da 70 tisuća umirovljenika ima 80 eura mirovine te da nezaposlenih ima 220 tisuća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙