FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najbolje da je Gotovina u Haagu do 17. ožujka

ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) - Predsjedatelj Ministarskog vijeća EU,luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn izjavio je dapočetak pregovora EU-a s Hrvatskom ovisi o suradnji s ICTY-em anajbolji dokaz potpune suradnje bio bi da se general Ante Gotovina dosredine ožujka nađe pred sudom u Haagu.
ZAGREB, 5. veljače 2005. (Hina) - Predsjedatelj Ministarskog vijeća EU, luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn izjavio je da početak pregovora EU-a s Hrvatskom ovisi o suradnji s ICTY-em a najbolji dokaz potpune suradnje bio bi da se general Ante Gotovina do sredine ožujka nađe pred sudom u Haagu.

Europsko vijeće je na summitu u prosincu prošle godine odlučilo da će pregovori s Hrvatskom započeti 17. ožujka ove godine, bude li u potpunosti surađivala s Haškim sudom.

"Hrvatska je poduzela mnoge napore koje su pozdravili i ICTY i EU. Ostaje međutim slučaj generala Gotovine. Ne želim prejudicirati odluku u ožujku ali sam uvjeren da će do tada hrvatska Vlada poduzeti sve nužne mjere da dokaže da Hrvatska zaista surađuje s ICTY-em", rekao je Asselborn (na slici desno) za Večernji list od subote.

"Najbolje što bi se moglo dogoditi jest da se do sredine ožujka Gotovina nađe u Haagu", dodao je on.

Asselborn je rekao da je Europska komisija već dala svoj prijedlog pregovaračkog okvira za pristupne pregovore s Hrvatskom Vijeću ministara EU, čija nadležna tijela sada proučavaju taj dokument.

"Odluku o Komisijinu prijedlogu mora jednoglasno donijeti svih 25 država članica, što se očekuje do 17. ožujka", kazao je Asselborn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙