FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja prihvatilo je tekst izmjena i dopuna Zakona o državnim potporama radi njegovog daljnjeg usklađivanja sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i pravnom stečevinom Europske unije, te radi poboljšanja nekih zakonskih rješenja u svrhu njegove učinkovitije i operativnije primjene. U priopćenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) sa sjednice Vijeća održane u četvrtak 27. siječnja, Vijeće je, između ostalog, dalo i suglasnost na Nacrt prijedloga odluke o pretvaranju potraživanja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) u ulog u vukovarskom Borovu d.d., jer je riječ o državnim potporama za ublažavanje ili uklanjanje šteta prouzročenih ratnim okolnostima.

ZAGREB - Međunarodni centar za obrazovanje novinara - ICEJ u ožujku pokreće tečaj na kojemu bi se, do lipnja ove godine, 25 novinara trebalo osposobiti za instruktore novinarstva. ICEJ tečaj pokreće u sklopu međunarodnog projekta JETiC (Journalists' Education and Training in Croatia), vrijednog oko pola milijuna eura, kazao je Stjepan Malović, direktor ICEJ-a i voditelj JETiC-a. Dodaje da je tečaj nužan jer profesionalna znanja, vještine i etika hrvatskih novinara i medija nisu na razini medijski razvijenih zemalja EU. Polaznici tečaja "Osposobljavanje instruktora novinarstva" biti će izabrani u veljači na temelju javnog natječaja.

ZAGREB - U prvoj godini mandata zastupnici 5. saborskog saziva za riječ su se javili više od šest tisuća puta, raspravljali su nešto više od 664 sata, izbrojali su u saborskoj Informacijsko-dokumentacijskoj službi. Peti saziv Hrvatskog sabora u prvoj je godini rada raspravio 353 točke, donio 140 zakona i 175 odluka, prihvatio 27 izvješća i dva sporazuma, s pravnim stečevinama EU uskladio 32 zakona. Zastupnici na 'aktualnom prijepodnevu' Vladi postavili 305 pitanja, a u pisanom ih je obliku na istu adresu stiglo još 226. Četvrtina svih pitanja postavljena su premijeru Ivi Sanaderu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙